foradia subscriutegrat

Homenatge a València a l’alcoiana Isabel-Clara Simó nou Premi de les Lletres Catalanes

• La cita serà el proper divendres, 24 de febrer, a les 21 h. en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) • Reconeixement a la seua trajectòria amb el merescut homenatge, a València.

València celebrarà la concessió del 49è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Isabel-Clara Simó, escriptora alcoiana de reconeguda trajectòria literària i públic compromís amb la llengua, la cultura i el país. La cita serà el proper divendres, 24 de febrer, a les 21 h. en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC).

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), s’uneixen en aquest recent i important reconeixement a la seua trajectòria amb el merescut homenatge, a València.

Un Premi atorgat el dilluns 20 de febrer, per l’associació Òmnium Cultural en un acte celebrat al Palau de la Música de Barcelona, amb presència d’autoritats valencianes, i també de representants de les Juntes Directives d’ACPV i de l’AELC.

Isabel-Clara Simó és nascuda a Alcoi. Com a escriptora, és autora d’una prolífica obra, de qualitat i de gran èxit popular que, a més, ha merescut nombrosos premis, entre els quals el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, el Premi Andròmina de narrativa, el Premi Jaume Fuster, la Creu de Sant Jordi o la Medalla d’Or de la Ciutat d’Alcoi. Isabel-Clara Simó és també coneguda pel seu actiu compromís amb la llengua i la cultura, i pel seu suport a totes les iniciatives i activitats de promoció lingüística i cultural.

L’acte comptarà amb la projecció d’un audiovisual i amb l’actuació del cantant Miquel Gil, i ja hi han confirmat la participació personalitats com ara Joan F. Mira, escriptor i president d’ACPV; Gemma Pasqual, escriptora i vicepresidenta d’ACPV i de l’AELC; Vicent Partal, director de Vilaweb; Vicent Sanchis, periodista; Enric Morera, president de les Corts Valencianes; Carles Cortés, vicerector de Cultura de la Universitat d’Alacant i membre de la Junta Directiva d’ACPV i de l’AELC; Juli Peretó, doctor en Ciències Bioquímiques i membre de la Junta Directiva d’ACPV i el pintor i escultor Antoni Miró, entre altres.

 

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *