foradia subscriutegrat

La Porta Nola de Pompeia a l’Arxiu de Muro

Llorenç Alapont Martín, antropòleg i director de l'excavació i estudi de la necròpoli de Porta Nola a Pompeia, i Pedro Corredor Peinado, tècnic en la mateixa excavació, parlaran de 'La necròpoli de Porta Nola a Pompeia. Morir sota el volcà'

viadinola_pompeia

Via di Nola a Pompeia./

Aquesta vesprada de divendres dia 11 de juliol, a les 20.30 hores, Llorenç Alapont Martín, antropòleg i director de l’excavació i estudi de la necròpoli de Porta Nola a Pompeia, i Pedro Corredor Peinado, tècnic en la mateixa excavació, són els protagonistes d’una conferència que es desenvoluparà a l’Arxiu Municipal de Muro d’Alcoi.

El títol de la ponència és La necròpoli de Porta Nola a Pompeia. Morir sota el volcà, i es realitza amb la finalitat d’aportar noves dades que van eixint a la llum sobre aquesta meticulosa excavació.

Martín és autor de Les restes esquelètiques del carrer Quart de València, a més de coautor de l’article La destrucción de Valencia por Pompeyo (Quaderns de difusió arquològica). Per la seua part, Peinado és, a banda d’arqueòleg, historiador: s’ha interessat per temes molt amplis, com ara el moment corresponent a l’expulsió dels moriscos, participant amb la xerrada El Ràfol Blanch: la dificultat de seguir la pista a una alqueria independent del Congrés d’História que es va celebrar a la mateixa ciutat de Muro en 2009.

 

Font: M.Rosella./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *