foradia pressupostparticipatiualcoi

Incendi a Sant Antoni controlat

S’ha declarat al voltant de les 12.20 hores. Poc després de les 14 hores es donava per controlat el foc, als seus dos fronts, i segons els primers càlculs la superfície afectada ha estat de poc menys de 2 hectàrees. Encara no s’han determinat les causes del sinistre.

la foto 2

Incendi al parc natural de la Font Roja./ Foto Marta Rosella

Després d’una hora i mitja d’intensos treballs, s’ha aconseguit controlar l’incendi que ha amenaçat la forest de la zona propera al paratge de Sant Antoni, un foc que ha cremat una superfície aproximada de dues hecàrees dins els límits del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja.

A les 12.22 hores ha saltat l’alarma en aparèixer flames al costat de la Via Verda. El primer focus sembla situar-se prop de la font de la Via Verda a l’alçada de la denominada ‘pista del Cola-cao’, vora el Poliesportiu Francisco Laporta. Aquesta àrea havia estat desbrossada i netejada fa unes setmanes per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi. No obstant, el foc s’ha declarat en el perímetre exterior de l’àrea desbrossada.

A la zona han acudit ràpidament mitjans terrestres i aeris que han atacat molt prompte les flames. El foc ha avançat barranc amunt fins fitar la carretera de pujada a Sant Antoni, des d’on han actuat els mitjans d’extinció i han pogut controlar el seu avanç. No obstant, ha aparegut un segon focus a escassos 150 metres de l’origen del primer foc, en l’àrea oposada. Els mitjans, aleshores, s’han centrat en l’extinció d’aquesta reproducció fins que l’han controlada.

Han participat en l’extinció 3 helicòpters, 2 Air Tractors, 5 brigades, de les quals dos disposaven de motobombes, un vehicle de la PoliciaAutonòmica, a més d’efectius de la Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Protecció Civil i voluntaris d’ACIF. També s’han mobilitzat voluntaris del grup de radioafeccionats 30 Charly Alpha o de Creu Roja, i la brigada de manteniment del Parc Natural també s’ha posat a disposició dels treballs.

incendi

Poc després de les 14 hores es donava per controlat el foc, als seus dos fronts, i segons els primers càlculs la superfície afectada ha estat de poc menys de 2 hectàrees. Encara no s’han determinat les causes del sinistre.

A la zona han acudit l’alcalde Toni Francés, el regidor de Medi Ambient Paco Agulló i el regidor de Seguretat Natxo Gömez, junt amb el dinamitzador del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja Ignacio Palmer, a més de personal tècnic dels departaments de Protecció Civil, Medi Ambient, Seguretat i Obres i Serveis. El propi Natxo Gómez indicava només controlar-se les flames que “ha estat un ensurt molt important perquè en principi les flames han avançat molt ràpidament a una zona d’especial valor ecològic i fins i tot emocional per als alcoians i alcoianes. Hem d’agrair públicament la ràpida i efectiva intervenció dels professionals i voluntaris que han treballat en l’extinció, perquè ha estat decisiva per no haver de lamentar pitjors conseqüències”.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *