foradia subscriutegrat

Meditació Shambhala en el Baradello de Moya

El retir, que tindrà lloc de l'1 al 10 d'agost, comptarà amb la presència de la professora alemana Barbara Märtens, amb vint anys d'experiència a nivell pràctic i formatiu

MeditacióShambhala

Del primer d’agost al dia 10 del mateix mes, el grup de meditació d’Alcoi Shambhala acull unes jornades de meditació basades en aquest mètode d’aprenentatge. Com l’any passat, el retir espiritual tindrà lloc en un entorn de contacte amb la naturalesa, en plena muntanya, concretament al Baradello de Moya (Preventori), un espai ben ample i acollidor.

Sari Vilaplana, instructora de meditació en el grup de meditació Shambhala d’Alcoi, explica que l’activitat està dedicada al treball “intern” i subratlla que és “totalment laica, secular”, encara que els orígens d’aquesta pràctiques els trobem a la religió budista. “Està obert a tothom”, insisteix, i afegeix: “D’igual manera que ens preocupem per ser conscients del treball físic, així hem de fer amb la nostra ment, mantenint el ritme de la respiració”.

PUBLICIDAD RETIRO ALCOY.en bajaEl centre Shambhala d’Alcoi, igual que els ubicats a Málaga, Saragossa i Barcelona, per citar alguns, depenen del centre neuràlgic que es troba a Madrid. Al Preventori, com l’any passat, la idea és començar treballant amb un mateix, amb el grup i acabar amb les tàctiques basades en les energies (tàntriques). Vilaplana explica que és important que el camí cap al treball personal de meditació siga “seqüencial”.

Barbara Märtens, entrenadora alemana en psicologia cultural i contemplativa, entre d’altres, serà l’encarregada de conduir aquestos cursos, oberts a famílies amb nens i a gent tant amb experiència amb en meditació com principiants en la matèria. Especialitzada en la base Maitri -podria entendre’s com una manera de treballar amb els colors i les energies-, compta amb l’experiència dels 20 anys que porta exercint com a professora de Budisme Shambhala. Encara queden 5 places per tot aquell que vullga apuntar-se (l’alberg té una capacitat de 38 persones) i “seure al coixí per viure l’experiència”, que és “voluntària”, puntualitza Vilaplana.

 

 

Font: M.Rosella./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *