foradia elgrat

Rosa Garcia: “Alcoi continua tenint els mateixos problemes que tenia fa 8 anys”

Rosa Garcia ha sigut diputada a Les Corts valencianes des del 2015 per Ciutadans. Ara és l'encarregada d'encapçalar la llista de ciutadans Alcoi. A continuació ens comenta la seua visió sobre Alcoi, les seues crítiques i propostes de millora. I també algunes qüestions i curiositats personals.

Bon dia, Rosa, comenta’ns quines són les teues motivacions polítiques per a ser alcaldable d’Alcoi?

Després d’haver treballat 4 anys com a diputada autonòmica per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana, em sent preparada per a assumir el repte que m’encarrega el meu partit, el de liderar Ciutadans Alcoi. Crec en la meua ciutat, vull a la meua ciutat, i considere que les polítiques que s’estan aplicant tenen manques que, des de Ciutadans, som capaços de pal·liar. Tenim una visió de centre i som els únics, dins de l’espectre polític, que li donem tanta importància al liberalisme econòmic, així com a les polítiques socials. Tinc projecte per a la ciutat, sé on vull que estiga en 2023 i, pels meus anys d’experiència a Les Corts, tinc la capacitat i el desig de dialogar amb la resta de partits, cosa que no és comú a l’Ajuntament actual.

– Com definiries la candidatura que encapçales?

És la llista que he triat, això ho diu tot. Són 25 persones que representen a la societat alcoiana, una societat plural que necessita de gent on veure’s reflectida.

– En Ciutadans Alcoi heu tingut alguns problemes interns, com ha quedat finalment el grup polític?

En tots els grups socials, també en els partits, es creen corrents interns discrepants. El partit ha confiat en mi per a treballar en aquesta nova etapa i jo compte amb tot aquell que vulga sumar-se a aquest projecte. A més, l’afiliació ha crescut en un 75%, la qual cosa és un símptoma que els problemes estan superats.

– Com valoreu la gestió d’Alcoi que ha dut a terme el PSOE durant els últims anys?

Amb tota seguretat, el PSOE pensa que fa el millor per a Alcoi, però després de 8 anys de gestionar la ciutat, els 4 últims coincidint amb un govern de la Generalitat del mateix color, la veritat és que hem perdut un temps fabulós i no tenim una perspectiva falaguera. S’han promès moltes coses que no s’han dut a terme.

– Penseu que el Govern ha fet alguna cosa especialment beneficiosa per a la ciutat?

Es fan tots els dies coses beneficioses per a la ciutat, el dia a dia és important i no es veu. Alguna particularment beneficiosa per a Alcoi, que no siga d’autobombo, la veritat no. I el preocupant és que no s’adonen del que ocorre. Alcoi continua tenint els mateixos problemes que tenia fa 8 anys.

– Què és el més important que s’ha de dur a terme a Alcoi des del vostre punt de vista?

Alcoi s’està dessagnant i se li estan aplicant tiretes que no solucionen el problema de fons. La indústria, l’empresa, la societat… tot ha canviat; les velles glòries i valors són història i Alcoi no està preparat per al canvi que està ocorrent. El més important és donar suport a les empreses tractor i impulsar àrees potencialment importantíssimes, com el turisme, cosa que mai s’ha fet d’una forma institucional i amb un projecte global.

– Comenta’ns algunes mesures importants que integreu en el vostre programa polític?

Tenim propostes en totes les àrees, però vull destacar la importància de tenir una ciutat còmoda, i quan dic còmoda, és que la gent puga fer la seua vida quotidiana amb normalitat, principalment pel que fa a mobilitat, neteja, seguretat… el més bàsic.

– Quines són les vostres expectatives de resultats?

Nosaltres eixim a guanyar, a ser la llista que lidere un govern a Alcoi de canvi, de futur, per a fer d’Alcoi la ciutat moderna que tots volem.

– Estaríeu dispostos a formar una coalició de govern amb altres partits?

Som conscients que hi ha un nou escenari polític amb moltes formacions concorrent a les eleccions i hi ha possibilitats de que hàgem d’arribar a un acord. Si es presenta aqueix escenari, prendrem sens dubte la millor decisió per a la nostra ciutat de manera responsable i cercant el bé comú.

 Questionari Personal

– Una pel·lícula que t’agrade especialment

‘La llista de Schindler’

– Un llibre o un autor

‘Un món feliç’, d’Aldous Huxley

– Un referent polític

Juan Carlos Girauta i Toni Cantó, em pareixen rockers i el rock és el meu

– El primer treball

Classes particulars a dos veïns

– Què faries si et tocara la loteria

Moltes, moltes coses

– Què et lleva la son

En aquests moments res, en altres la salut d’algun ser volgut

– Que te’n portaries a una illa deserta

Al meu marit

– Una mania personal

No agafe el saler de la mà d’una altra persona

– Una cosa que faces malament

Tocar la bateria, però continue insistint

Font: Rodrigo Paños./


barnasants

2 Responses to Rosa Garcia: “Alcoi continua tenint els mateixos problemes que tenia fa 8 anys”

  1. Un afiliado ha dit:

    Pues jo em vaig presentar per anar en la llista i no se me va dir res…

  2. Miguel Botella ha dit:

    Però açó deu de estar traduit perque ella de valencià res de res…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *