foradia subscriutegrat

Nova ruta nocturna del robatori de Benimassot

El pròxim dissabte 9 d'agost, a partir de les 19.30 hores.

IMG_2299

En la segona ruta nocturna del robatori, que se celebrarà a Benimassot el pròxim dissabte 9 d’agost, a partir de les 19.30 hores,  comptarem amb la participació del barxetà Lluís Seguí, experimentat guia etnobotànic, participació que li donarà un toc més ecologista i compromés a l’acte.

Aquesta excursió nocturna combinarà, així doncs, dues ciències tan dispars com connexes, com són la Història i l’Etnobotànica, la qual cosa farà que l’acte siga més dinàmic i instructiu.

La primera part, la qual transcorrerà entre Benimassot i el cantal del Lladre, estarà reservada a esbrinar alguns dels misteris que van envoltar el robatori de la història del País Valencià.

La segona part, que coincidirà amb la tornada cap a Benimassot, serà a càrrec del guia etnobotànic Seguí, qui farà una descripció etnogràfica dels recursos botànics que hi ha a un medi natural, com és el barranc de Malafí.

benimmasot

Benimassot és un poble que es troba a l’esquerpa vall de Seta, contrada situada a l’extrem sud-oriental de la comarca del Comtat. Allà, una quadrilla de trenta-quatre roders de la Marina comandada pel Josep de la Tona de Pedreguer es plantava, el darrer diumenge del mes de febrer de 1874, a fi d’assaltar els més rics del lloc mentre assistien a la missa de les sis del matí. Mai abans s’havia dut a cap, al País Valencià, un robatori tan agosarat i singular.

Manel Arcos i Martínez (Oliva, la Safor, País Valencià, 11 de setembre de 1965) és un periodista, escriptor i investigador valencià d’història contemporània, conegut pels seus assajos sobre el bandolerisme valencià del segle XIX i per la divulgació d’aquest fenomen.

Segons el calendari lunar d’enguany, gaudirem de la darrera nit de la fase de lluna nova –per a més detalls, la Lluna es veurà il·luminada en el seu 96%.

La ruta del robatori_guia_PRÒXIMA _5_agost


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *