foradia barnasants

Un ple per decidir el calendari fester: 25, 26 i 27 d’abril

La peatonalització del centre i la creació d'una corporativa elèctrica no van treure conclusions definitives (...) EUPV, PSOE i Compromís van arribar finalment a un acord amb la intenció de no bloquejar més el tema fester

ple-calendarifester2

Tres temes importants s’anaven a finiquitar durant el ple municipal que va tenir lloc ahir a les set de la vesprada a l’Ajuntament d’Alcoi. El primer, la peatonalització del centre i el tema de les terrasses va obtindre conclusions difuses; Nacho Gómez va recordar la necessitat de l’ordenança “pel bé de tots”, regulació per tant que, a hores d’ara, no està tancada. Gómez va recordar que “els veïns importen igual que els hostelers”.

Un tema que va quedar damunt la taula, a diferència del segon tractat, el calendari fester, que va ocupar bona part de l’encontre, amb la següent conclusió final: l’any 2015 els Moros i Cristians es celebraran el 25 (dissabte), 26 i 27 (dilluns) d’abril, deixant de banda el 23, dia dedicat al patró, que serà laborable i, com a conseqüència, es treballarà.

ple-calendarifester 1

Finalment, la proposta de Compromís de cap de setmana i 23 no festiu, recolzada per quasi un 60% segons dades extretes a través de la seua intranet Espai Compromís, va ser acordada per aquest partit, el PSOE i EUPV L’Entesa. David Abad, portaveu de Compromís, va donar tres arguments a favor d’aquest calendari que al final es va aprovar: el fet de què, altres anys, al traslladar-se les festes a Pasqua, “no haja anat malament”; els comerciants; i la idea de poder copiar el model català, on el 23 d’abril no és festiu. La nova regidora d’EUPV, Estefania Blanes, va criticar que no es tancara el tema del calendari el passat mes de març, quan es va voler dur a terme una consulta popular que també portà polémica. A més, Blanes va recordar que quedava un tercer assumpte per tractar: la creació de la corporativa eléctrica. Personalment, va reconèixer que no està a favor del 23 festiu. Mentretant, Jordi Martínez es mostrava desesperat hores abans de tancar el debat: “El tema del consens no se’l creu ningú perquè vol dir renunciar a la pròpia idea”.

Per la seua banda, Fernando Pastor, portaveu del PP, va recordar que la seua alternativa “és molt millor” que la del govern i que “no trenca dues setmanes, atorga el dia del descans a tots els alcoians i els comerciants no treballen el dia de l’Entrada”, a banda de calificar de “malaltís” el problema de les festes a Alcoi. Sedano es va quedar entre dos aigües al decantar-se com un partidari de les tradicions, 22, 23 i 24 sempre, però mai.

Aprofitant les dues cites electorals de 2015, Compromís i altres grups van destacar la necessitat d’establir una decisió a llarg plaç, per a què un tema com aquest no ocupe més temps i es passe, d’una vegada, a l’acció.

ple-calendarifester 3

Font: M.Rosella./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *