foradia pressupostparticipatiualcoi

Lladres de saqueig

per Sergi Rodríguez i Castelló

sergi rodriguez

Sergi Rodríguez./

El PP ha marcat una època nefasta en el nostre poble, i encara estem pagant les conseqüències. El resultat evident de la seua gestió municipal és que principalment ha servit per omplir les butxaques d’empresaris especuladors i, molt probablement, d’algú més a la seua òrbita.

El cas d’Ortiz és la punta de l’iceberg que es visualitza més clarament, però tot plegat és la demostració de l’existència d’una trama corrupta que a tot arreu ha promogut el PP, i de la qual ha tret grans beneficis econòmics. La llista és molt llarga i avorriria al possible lector, però tots tenim presents els moltíssims casos de polítics corruptes del PP imputats i sentenciats, de “grans” empresaris que han trobat un filó amb les portes obertes del PP per als seus negocis, sufragats des de les arques públiques, i un fum de desgavells més: cada setmana la llista creix. Al País Valencià, o Comunitat Valenciana com els agrada nomenar a ells, ens enduem la medalla d’or en casos de corrupció empresarial i política.

A Alcoi sabem qui va obrir aquestes portes a Ortiz. Qui li va facilitar l’adjudicació de les grans obres, tant faraòniques com inútils en la majoria dels casos, amb l’únic objectiu de fer negoci. Sabem qui va tancar amb ell condicions i clàusules que, en qualsevol cas, beneficiaven a l’empresari en perjudici dels interessos i els diners de tots els alcoians i alcoianes.

Què diuen el Sr. Sedano, el Sr. Peralta, el Sr. Fernando Pastor, la Sra. Eugenia del Castillo… Què diu el PP local? Arrumiran responsabilitats per la seua nefasta gestió? O van a deixar passar sense més que tots paguem perquè ells van decidir afavorir a un empresari “modèlic per al PP”? No tenen res a dir ara que el jutge condemna a l’Ajuntament a pagar 4 milions d’euros a Ortiz per aturar el “macro” projecte del bulevard? No tenen res a dir en la desfeta i “la presumpta” malversació de fons públics que el mateix “empresari modèlic per al PP” va fer a les obres del Teatre Calderón quan ells mal governaven la ciutat?

Tot el que està passant és de jutjat de guàrdia, mai millor dit. La sentència del jutjat núm. 3 d’Alacant del contenciós-administratiu és un poal d’aigua freda per als que confiem en la justícia com a possible punt d’on agafar-se per evitar tanta barbaritat com la que vivim diàriament. Però tal i com està la justícia –i aquesta sentencia és una demostració més- qui pot confiar plenament en ella? Malgrat que aquesta afirmació no és “políticament correcta”, és de fet el que pensa una gran majoria de gent i raons no en falten. Perquè el realment just, per a una gran majoria de gent també, seria que els que van cometre la incongruència de signar clàusules contraries a l’interès comú i en benefici d’un particular foren els que pagaren amb el seu patrimoni i els seus diners la desfeta a la que ens han dut. Les lleis haurien de contemplar aquesta possibilitat, així més d’un dels que es pensen impunes pel fet de ser càrrecs electes i haver estat amb majories absolutes durant anys, es pensarien les coses abans d’utilitzar les institucions públiques com si foren espais de negocis propis. L’actual govern d’Alcoi, tal i com ja s’ha anunciat, defensarà fins on siga necessari l’interès comú dels seus ciutadans, davant aquesta nova mostra de vergonyós trasvassament de diners públics a butxaques d’amics.

Quant de mal ha fet el PP al poble d’Alcoi. Ja fa tres anys que els desbancàrem del poder local i encara estem pagant el seu saqueig. Esperem que mai més tinguen l’oportunitat de tornar-ho a fer.

 

 

Font: Sergi Rodríguez i Castelló, Membre del Consell Polític Local d’EUPV.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *