foradia cdturisme

El C.D. Alcoyano compleix amb èxit històric i es converteix en SAD

L'Alcoyano va iniciar el procés per convertir-se en SAD, el passat 3 de Març. Ara tan sols queden un parell de tràmits burocràtics, com l'acceptació oficial per part del CSD de la finalització del procés, i la creació del Consell d'Administració.

serrano presidentDes de l’1 d’Agost, i després de completar un capital social de 500.000 €, que marcava el Consell Superior d’Esports, el C. D. Alcoyano, s’ha convertit pràcticament en Societat Anònima Esportiva. Els dos avantatges que aquest procés de canvi proporciona; d’una banda, el Consell d’Administració tindrà responsabilitat “personal” en cas de dèficits, etc.; i la segona, és que en cas d’ascens a la Lliga Adelante, l’Alcoyano en ser SAD, no hauria d’avalar absolutament gens, estaria per tant preparat per militar en Segona A, (En 2011 la Directiva va haver d’avalar el 15% del pressupost). Ara tan sols queden un parell de tràmits burocràtics, com l’acceptació oficial per part del CSD de la finalització del procés, i la creació del Consell d’Administració. El procés es va iniciar el passat 3 de Març i ha constat de 3 fases fins a la culminació d’aquest “històric”, 1 d’agost de 2014.

Primera fase, 50.000 accions a la venda a 10,00 €, només per a socis.

L’Alcoyano va iniciar el procés per convertir-se en SAD, el passat 3 de Març, amb l’engegada de la Primera Fase, destinada als socis del club, els qui podrien adquirir entre 1 i un màxim de 16 accions per soci, al preu de 10,00 €; l’objectiu final era aconseguir els 500.000 € que el CSD fixa com a capital social. Per tant aquelles persones que ho desitgessen, podien ser accionistes de l’Alcoià per tan sols 10 Euros. La primera fase finalitze el 3 de Març, sent 237 el nombre d’accions subscrites.

Segona fase, només per als socis que van comprar en la Primera fase.

El 26 d’Abril va començar la Segona fase, que havia de cobrir un total de 478.340 €, dividit en 47.834 accions, que tan sols podien ser adquirides pels socis que havien comprat accions en la fase inicial, podent afegir a les accions adquirides en la primera fase, entre 1 i 201 accions per soci. El 25 de Maig es va posar fi a aquesta segona fase, amb la subscripció de 291 accions més, per la qual cosa el total d’accions venudes en les 2 primeres fases va ser de 528, una poc més del 10% del capital subscrit.

Tercera fase, primer socis, i després… Obertes a tothom.

La tercera i definitiva fase, començava el 3 de Julio, i fins al 24, de nou els socis serien els protagonistes, però a partir del 24 de Julio i fins a l’1 d’Agost, l’adquisició d’accions, podria fer-se lliurement, sense necessitat de ser socis i sense límit tampoc de nombre d’accions. El Club va aconseguir, amb l’ajuda d’importants col·laboracions tant d’Alcoi com de la comarca, completar la venda de les 50.000 accions, i ara només cal esperar al fet que el CSD accepte d’una manera oficial la conversió en SAD, i una vegada s’haja complert aquest punt, es crearia el Consell d’administració del C. D. Alcoyano S. a. D., un fet importantíssim en un club amb més de 80 anys d’història, i en el qual a partir d’ara qualsevol incidència, dèficit, anomalia, etc., hauran de respondre els membres del seu consell d’administració amb el seu patrimoni personal.

Ser SAD també tindria un gran avantatge en cas d’ascendir a la Lliga Adelante, ja que l’Alcoyano no hauria d’avalar ni un només Euro del seu pressupost. Aquesta situació no era igual quan en 2011 l’Alcoyano va aconseguir l’ascens, atés que en aquella ocasió, la Directiva presidida per Juan Serrano, va haver d’avalar el 15% del pressupost, una tasca que evidentment no va resultar senzilla.

Que dubte cap que l’1 d’Agost passarà a ser una data escrita amb lletres d’or en la història de l’Alcoyano, i que el CD Alcoyano creix i es fa gran, encara que estiga en 2ª B, potser també siga el moment de reconéixer a un grup de gent que des de fa 6 anys porten les regnes del Club i amb Juan Serrano com a cap visible, una sèrie de mèrits que no estan a l’abast de gairebé ningú, com uns nombres brillants amb dèficit 0, amb els temps que corren, un ascens a Segona Al fet que feia més de 40 anys que no s’aconseguia, i la conversió en SAD que no és una altra cosa que salvaguardar els interessos del club i el seu futur; el dia que es marxen, els trobarem a faltar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *