lasarga ajualcoipresuparticipa

Ajudes ecònomiques a les famílies en crisis

L’Ajuntament destina 120.000 euros al pla d’ajuda a la família per al pagament de subministraments bàsics. La mesura permet percebre una prestació per abonar rebuts d’aigua, llum o gas, així com taxes i impostos municipals.

toni frances

Toni Francés./

L’Ajuntament d’Alcoi destina un total de 120.000 euros en el Pressupost de 2014 per al pla que permetrà ajudar les famílies a pagar rebuts de determinats subministraments bàsics o taxes i impostos municipals, segons informa l’alcalde de la ciutat i regidor d’Hisenda Toni Francés. “Aquesta proposta d’Alcaldia és un pas més en la lluita contra la crisi i els efectes que genera en determinades famílies de la nostra ciutat. Una nova iniciativa que se suma als diversos projectes que hem posat en marxa com el de Necessitats Bàsiques, el d’Ús de Vivenda Individual i Ajudes Menjador escolar, que van suposar en 2013 mes de 470.000 euros”, comenta el primer edil.

La nova prestació, que servirà per a complementar les ja existents, es concedeix “en un pagament únic i de manera indiferenciada, és a dir, per a tots els conceptes subvencionables. Ajudem a la família que té problemes per a l’abonament del rebut de la llum, de l’aigua o del gas, fins i tot de la taxa de la brossa o de l’IBI. Amb una quantitat fixa que els permeta,  una vegada analitzat el seu expedient, ajudar-los en estos pagaments”, indica Toni Francés.

Segons les previsions de l’Ajuntament, es podria subvencionar a unes 1.400 famílies amb una ajuda anual d’entre 75 euros a un màxim de 120 euros per unitat familiar. La proposta de bases elevada per Alcaldia per a la seua aprovació en el pròxim ple municipal, estableix com a requisit bàsic que la unitat familiar no ingresse més de 12.000 euros anuals. El nou reglament sobre les Ajudes econòmiques per a les famílies en situació de precarietat econòmica per a coadjuvar al pagament de les obligacions, càrregues, serveis i subministraments bàsics de la llar familiar’  considera com a objectiu “evitar situacions de desarrelament i promovent, com a finalitat pública, la dignitat de l’habitatge habitual amb els seus serveis mínims”.


Les ajudes seran de:

  • 1. Amb caràcter general els beneficiaris rebran una ajuda de 75 euros anuals.
  • 2. Unitats familiars monoparentals amb fill/s menors de tres anys a càrrec, 100 euros anuals.
  • 3. Unitats familiars  amb fill/s menors de tres anys, 90 euros anuals.
  • 4. Unitats familiars amb discapacitats amb minusvalideses iguals o superiors al 65%,  120  euros a l’any.
  • 5. Unitats Familiars amb víctimes per violència de gènere, 120 euros a l’any.
  • 6. Famílies nombroses, 120 euros a l’any.

L’alcalde assenyala que “aquesta ha sigut sempre la prioritat de l’equip de Govern: que cap alcoià es quede en desemparament per la inacció de l’Ajuntament. És veritat que no podem donar resposta a tots els problemes, i que la nostra economia és limitada, però hem posat ferramentes davant de la passivitat d’altres administracions amb majors competències i mitjans econòmics”.

Francés explica que “des de l’Ajuntament estem obligats a col·laborar a mantindre els nivells de dignitat que tots els nostres veïns i veïnes es mereixen. Els efectes de la crisi han generat noves modalitats de pobresa, com l’energètica. I des de l’equip de Govern, dins les nostres possibilitats, hem dit ‘no’ a aquesta situació”.

La intenció de l’alcalde alcoià és estendre aquesta modalitat de prestació fins al 2017, encara que afegeix que les quanties variarien en funció de les necessitats futures any a any.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *