foradia subscriutegrat

Empraran a 6 persones per treballs de restauració a la Serra Mariola

El Consell i "la Caixa" destinen 40.000 euros per a treballs de restauració de la Serra Mariola (...) Els treballs, que realitzaran persones en risc d'exclusió social, es realitzen per potenciar els ecosistemes més valuosos i millorar la diversitat biològica (...) Des de 2006, "la Caixa" i el Consell han invertit més d'1.000.000 euros en actuacions ambientals en Mariola (...)

serra mariola

Es van a destinar durant aquest any 40.000 euros per part de la conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient i l’Obra Social “la Caixa”per desenvolupar actuacions de restauració i millora paisatgística al Parc Natural de la Serra de Mariola.

Treballs en els quals empraran a 6 persones.

Així ho ha explicat la directora general del Mitjà Natural, Salomé Pradas, i la directora de l’Àrea de Negoci de “la Caixa” a Alcoi, Mª Teresa Martínez Vila, durant la presentació de les actuacions que “ambdues entitats han engegat en aquest espai protegit gràcies al conveni de col·laboració subscrit per a la realització de millores en els espais naturals de la Comunitat Valenciana”.

L’acord té, a més, un altre objectiu com és el de promoure la inserció laboral de persones desfavorides. Per aquest motiu per a l’ocupació d’aquests llocs de treball tenen prioritat col·lectius de persones socialment desaventajadas en situació o risc d’exclusió social, com a aturats de llarga durada de més de 50 anys, col·lectius d’ex reclusos, exdrogoaddictes i dones en situació extrema, persones que formen part del programa “Incorpora” de l’Obra Social “la Caixa”.

Al Parc Natural de la Sierra Mariola, es desenvolupen actuacions amb l’objectiu de potenciar els ecosistemes de més alt valor ecològic, amb especial atenció a la biodiversitat i a la multifuncionalidad dels boscos, per retornar, d’aquesta manera, el seu màxim potencial ecològic.

Per aconseguir aquests objectius de millora de l’entorn, els treballs s’han centrat en 10 hectàrees de la muntanya Mas de Galbis, que es va veure afectat per un gran incendi l’any 1994, i en ell es realitzaran labors de frega i trituració selectiva de matoll, per millorar les condicions de les espècies d’interés; clarejar i poda d’elevació de copa i resalveo.

Així mateix, és trituraran les restes forestals per reduir al màxim les seues dimensions i fins a aconseguir la grandària de residu que no supose risc fitosanitari, ni d’incendis forestals. A continuació es realitzarà la recollida i apilat de restes forestals i, finalment, se senyalitzarà l’obra.

Més d’1.000.000 euros des de 2006

La directora general del Medi Natural, Salomé Pradas ha destacat la importància del treball realitzat conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa” i és que, segons ha recordat, “des de 2006 s’han invertit més d’1.000.000 euros en la Serra de Mariola per a treballs per a la millora paisatgística i restauració d’hàbitats degradats amb la finalitat d’augmentar la biodiversitat a més d’enriquir el paisatge del parc i eliminar vegetació per reduir el risc d’incendis”.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *