foradia subscriutegrat

Alcoi impulsa una Mostra de Teatre Escolar per al 2017

• Els centres educatius s’han mostrat molt interessats en el el projecte • Les bases de la mostra de teatre escolar es publicaran abans que s’acabe el curs actual • La mostra se celebrarà en abril de l’any següent i comptarà amb tres categories

motra_teatre_xiquets

La ciutat d’Alcoi aposta una vegada més pel teatre. La ‘I Mostra de Teatre Escolar’ arriba el pròxim 2017 amb la creació de grups de tres categories diferents.

La iniciativa pretén publicar les bases de la mostra abans que acabe el curs actual i les inscripcions dels grups que vulguen participar seran des de l’inici del curs, al setembre del 2016 fins a finals del mes d’Octubre. Hi hauria 3 categories: infantil i primària (fins a 8 anys), primària (fins a 12 anys), i secundària. Les obres tindran una duració mínima de 15 minuts i màxima de 40 amb tot tipus de formats (comèdia, drama, musical…), amb guions originals, adaptacions, clàssics…

La mostra se celebrarà del 3 al 6 d’abril, comptant amb representacions pel matí per a públic escolar, sobretot, d’alumnes d’altres centres i per la vesprada, obertes al públic en general perquè puguen assistir companys, familiars i amants del teatre en general. Per a les diferents representacions es contaria amb el  Centre Cultural Mario Silvestre i teatre Principal, realitzant la clausura de la mostra en el Teatre Calderón.

El regidor d’educació, Alberto Belda i el de cultura, Raül Llopis, es van reunir amb tècnics municipals, gestors d’espais culturals i els centres educatius per a presentar la iniciativa i treballar, conjuntament, per acabar de concretar tots els aspectes necessaris per a que Alcoi tinga la Mostra de Teatre Escolar que es mereix.

Llopis ha assegurat que Alcoi és una ciutat de teatre “per nombre de grups professionals i amateurs, per professionals internacionals, per tradició teatral, per espais i obres representades i per celebrar la XXVI edició d’una Mostra de Teatre, referència a tot el territori valencià. Però, per a ser la ciutat del teatre ens faltava una mostra com aquesta, que inculque les arts escèniques en tots els centres escolars”.

Belda ha explicat que a més és una forma de professionalitzar i donar rellevància a la feina que en alguns centres escolars ja està fent-se amb el teatre i “a més és una eina meravellosa per a capacitar als nostres alumnes en aptituds molt necessàries per la societat actual”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *