lasarga ua

EU denuncia els interessos d’uns pocs en l’ATE a la Canal

Sembla com si no haguérem après res de les experiències de La Rosaleda, l’Estambrera o Serelles (...) L’Ajuntament ha de fer valdre els seus arguments en defensa de l’interès públic i de la preservació dels recursos naturals fins que s’esgoten totes les possibilitats legals

Esquerra Unida ha emés un comunicat després de l’arribada de la documentació, per part de la Generalitat, que aprova el projecte damunt de l’aqüífer El Molinar.

1.- La resolució aprovatòria de l’ATE ‘Alcoinnova’ representa la culminació administrativa d’un atemptat contra el territori, el medi natural i, molt especialment, l’aigua del nostre poble. La posada dels nostres recursos al servei d’interessos privats, en nom d’un falç ‘progrés’, sols pretenen aconseguir beneficis de requalificacions urbanístiques. Sembla com si no haguérem après res de les experiències de La Rosaleda, l’Estambrera o Serelles. Ens trobem com en el ‘dia de la marmota’ repetint una vegada i una altra els mateixos errors.

 2.- Ja hi ha una interposició de recurs contenciós administratiu que l’Ajuntament va presentar contra l’Acord del Consell, de 22 de febrer, pel qual es declarava com a Actuació Territorial Estratègica el projecte denominat ‘Alcoinnova, Proyecto Industrial y Tecnológico’. L’argument d’aquest contenciós apuntava que l’acord del Consell era contrari a dret per usurpar les competències municipals en matèria d’urbanisme i ordenació del territori. La resolució d’aquest contenciós en un sentit favorable a les pretensions de l’Ajuntament suposaria la nul·litat de tot el procediment administratiu derivat d’aquell Acord del Consell. Per tant, abans de qualsevol cosa cal esperar la resolució del contenciós, que fins el moment no s’ha donat.

L’Ajuntament d’Alcoi no pot admetre cap tràmit fins que no s’haja resolt tot el procés judicial atès que resultaria nul i provocaria greus conseqüències, qui sap si irreversibles.

 3.- La resolució de la Generalitat no atén sinó de manera molt marginal els informes que va emetre l’Ajuntament que són, en termes general, amplament desfavorables a la dita ATE. Per pura coherència, i atès que contra aquesta resolució cap recurs de reposició, entenem que l’Ajuntament ha de presentar un nou recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contrari a la resolució aprovatòria del Pla d’Actuació Territorial Estratègica “Alcoinnova, Projecte Industrial i Tecnològic” . L’Ajuntament ha de fer valdre els seus arguments en defensa de l’interès públic i de la preservació dels recursos naturals fins que s’esgoten totes les possibilitats legals, com a mínim. EU no entendrà cap altra posició i farà tot el que estiga a les seues mans per a que es porte a efecte el recurs.

 4.- En última instància la resolució de la Generalitat indica que l’aprovació definitiva del Projecte d’Urbanització correspon a l’Ajuntament d’Alcoi. En aquest projecte, entre moltíssimes altres consideracions, s’haurà de garantir un impossible tècnic: el ‘vessament zero’ de les aigües residuals. En darrera instància, EU es compromet a, arribat el moment, fer tot el que estiga a les seues mans per evitar que s’aprove qualsevol projecte que no complisca estrictament i més enllà de qualsevol dubte tècnic aquesta condició.

 5.- Totes aquestes qüestions legals i/o institucionals poden resultar insuficients per a evitar aquest evident atemptat urbanístic i ecològic. EU, doncs, fa una crida a la defensa dels interessos del conjunt de la ciutadania, i donarà suport a qualsevol protesta i mobilització ciutadana que a tal efecte puga surgir. Posarem, com hem fet sempre, els nostres recursos materials i organitzatius al servei de les iniciatives ciutadanes que es mobilitzen contra aquest atemptat. L’experiència ens ha demostrat repetidament que la ciutadania no pot confiar de forma passiva que els problemes es resolguen únicament per l’acció institucional. Sols la participació activa de la ciutadania serà capaç d’aturar en darrera instància aquestes agressions.

6.- EU vol recordar que la seua oposició no és al projecte empresarial sinó a la seua ubicació en un lloc que pot posar en perill el recurs natural més necessari per al futur de la ciutat: l’aigua. Com ha quedat demostrat hi ha alternatives d’ubicació tant al terme d’Alcoi com al de la Comarca.

Font: EUPV-L’Entesa d’Alcoi. Setembre del 2014


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *