foradia aproop

Esquerra Unida es prepara per als nous temps

EUPV va elegir en assemblea oberta el seu Coordinador General, Sergi Rodríguez (...) el partit ha de renovar-se: «ha de parlar més de justícia social i menys de festes (...) "És com si no haguérem aprés d'experiències com La Estambrera, La Rosaleda o Serelles".

esquerra unida assemblea1

Divendres passat 5 de setembre, EUPV va elegir en assemblea oberta el seu Coordinador General, Sergi Rodríguez, i els integrants del nou Consell Polític, Paco Agulló, Manuel Belmonte, Estefania Blanes, Lluís Català, Rubén Fresneda, Carmen Linares, Trini Rubio, Alexandre Sanfrancisco, Cristian Santiago i Jordi Santonja.

Al seu torn, en la mateixa assemblea es van tractar altres temes d’interés. Un d’ells el del projecte industrial que L’Espanyola pretén instal·lar en La Canal (ATE Alcoinnova), que ha sigut aprovat recentment per la Generalitat. L’opinió dels participants ha sigut la que el mateix partit ha expressat en un comunicat, segons el qual, «la resolució aprovatòria del ATE Alcoinnova representa la culminació administrativa d’un atemptat contra el territori, el mitjà natural i molt especialment l’aigua del nostre poble en nom d’un fals progrés que solament respon a aconseguir beneficis de requalificacions urbanístiques. És com si no haguérem aprés d’experiències com La Estambrera, La Rosaleda o Serelles».

Esquerra Unida ha declarat que va a fer tot el que estiga en les seues mans per a frenar que el projecte s’instal·le en La Canal (no està en contra del projecte, sinó en contra de la seua ubicació) i que recolzarà tota iniciativa ciutadana que lluite en aquesta direcció, per exemple, la plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar. Així mateix, EUPV s’ha mostrat molt crític amb les formacions polítiques que han defensat l’aprovació de la resolució, especialment, amb el seu company de govern, el PSPV: «si hi ha hagut un pacte de cavallers [entre Esquerra Unida i PSPV], ha desaparegut», ha declarat Lluís Torró.

Aquest fet ha servit al seu torn per a la reflexió i l’autocrítica del partit: «Per què abans no s’han assenyalat les contradiccions que tenim amb el PSOE?», ha afegit l’anterior coordinador del partit, Diego Fernández. En aquest sentit, s’ha deixat obert el debat sobre la relació (cada dia més complicada) entre EUPV i el PSPV.

En la mateixa línia de la reflexió i l’autocrítica, en l’assemblea s’han llançat algunes idees clau per a enfortir el partit i adaptar-ho als nous temps, amb l’objectiu de fer de EUPV un instrument útil a la societat alcoiana. S’ha expressat la idea de la necessitat de dedicar esforços a la convergència entre totes les forces de l’esquerra amb la condició que el poble prenga electoralment l’Ajuntament d’Alcoi. Per a açò, han expressat alguns militants, el partit ha de renovar-se: «ha de parlar més de justícia social i menys de festes», ha d’aprendre de les noves formes que ens està ensenyant Podem, ha de donar-li major importància a l’assemblearisme obert i participatiu, a l’horitzontalitat (dins de si mateix i entre altres forces polítiques i socials), ha d’estar, en definitiva, amb la gent del carrer.

Font: Rodrigo Paños Jiménez


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *