foradia subscriutegrat

Exposició ‘Història de la Normal’ al Campus d’Alcoi de la UA

• Una mostra que presenta un recorregut i una anàlisi històrica del que van ser i van significar socialment l’Escola Normal de Mestres • La seua inauguració será el pròxim dilluns 22 d’octubre, a les 19 hores. Estarà oberta al públic fins al 23 de novembre.

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant acull l’exposició ‘Història de la Normal’, a les instal·lacions de la Cambra de Comerç. Una mostra, integrada per panells explicatius i fotografies, on es presenta un recorregut i una anàlisi històrica del que van ser i van significar socialment l’Escola Normal de Mestres masculina (la primera a aparèixer a Alacant l’any 1844) i la de Mestres femenina (quinze anys més tard, el 1859).

Cal remarcar que els estudis de magisteri són els més antics de tots els que actualment ofereix la Universitat d’Alacant, a través de la Facultat d’Educació. L’exposició aprofundeix en l’evolució d’aquestes escoles i en la transcendència històrica que tenen: la formació dels mestres en la transició des de l’antic règim a l’estat liberal; l’escola normal de mestres masculina a Oriola i a Alacant; l’escola normal de mestres femenina; els directors; el professorat; l’alumnat; les innovacions pedagògiques; els estudis; els edificis i instal·lacions; o les relacions amb la societat.

Aquesta exposició forma part de la programació cultural de la UA en el Campus d’Alcoi, amb el mecenatge de la Fundació Mutua Levante. La seua inauguració será el pròxim dilluns 22 d’octubre, a les 19 hores, a càrrec del vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, amb la companyia del degà de la Facultat d’Educació de la UA, Josep M. Esteve. Estarà oberta al públic fins al 23 de novembre.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *