foradia aproop

La Generalitat continua imcomplin el pagament del deute

L’alcalde Toni Francés mostra el seu malestar davant l’augment del deute que s’ha produït des de gener i que el situa al voltant dels 5 milions d’euros. Haurien de sumar altres dos milions d'euros del conveni del Teatre Calderón. L’Ajuntament denuncia l’incompliment del pagament del deute contret per la Generalitat.

toni francesL’Ajuntament d’Alcoi ha denunciat l’incompliment del pagament del deute que la Generalitat arrossega amb el Consistori des de fa anys. El primer edil de la ciutat Toni Francés ha mostrat el seu malestar davant “els continus incompliments del Partit Popular” i ha alertat que “lluny de reduir el deute contret per la Generalitat amb el nostre Ajuntament, aquest ha augmentat des de gener fins a juny fregant quasi els cinc milions d’euros”.

En referència al deute, Francés ha aclarit que “la Generalitat ha passat de deure’ns 4.775.800 euros al gener a 4.955.347 euros al mes de juny”. L’alcalde d’Alcoi no entén com el deute no ha estat liquidat malgrat els diferents plans de pagament a proveïdors als quals s’ha acollit la Generalitat i al Fons de Liquiditat Autonòmic, que han suposat una injecció superior als 10.000 milions d’euros per a les arques autonòmiques entre 2013 i 2014.

L’alcalde i regidor d’Hisenda recorda que “la Conselleria d’Hisenda ve anunciant des de fa més d’un any el pagament del deute que manté amb els ajuntaments, però en compte de reduir-se, el deute va augmentant. El PP va anunciar primer que abonaria el deute al desembre del 2013, després va dir que en el primer trimestre de 2014 i ara veiem com el deute que arrosseguen des de 2011 creix dia a dia”.

Francés insisteix en el fet que als prop de cinc milions de deute actual s’haurien de sumar altres dos milions d’euros del conveni del Teatre Calderón, que haurien d’haver-se abonat fa dos anys i que el Govern autonòmic del PP de manera unilateral va retardar fins al 2022, per la qual cosa el deute real de la Generalitat amb l’Ajuntament d’Alcoi ascendeix a set milions d’euros.

Malgrat l’incompliment en els pagaments per part de la Generalitat al Consistori, el primer edil destaca que “sense cobrar el deute de la Generalitat hem aconseguit que el nostre deute amb els proveïdors es reduïsca, passant dels 9 milions d’euros en 2012 a 1,5 milions en l’actualitat. Si cobràrem el que se’ns deu portaríem els pagaments al dia amb els nostres proveïdors i fins i tot quedaria un romanent de més de 3 milions d’euros, que garantiria la capacitat de l’Ajuntament a l’hora de fer front a tots els pagaments”, ha puntualitzat Francés.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *