foradia elgrat

Torna el Moniàtic Festival d’Alcoi

Música, teatre i art conformen el programa que es desenvoluparà els dies 18, 19 i 20 de setembre a diferents espais de la ciutat

moniaticAlcoi tornarà a viure una edició del Moniàtic Festival, el festival de cultura, art, música i teatre independent i alternatiu organitzat en aquesta ocasió per les associacions Música de Telers, Insònit i Ateneu Cultural el Panical amb la participació activa de diferents col·lectius de la ciutat. Després d’anys de parèntesi, es recupera així una oferta refrescant i artísticament audaç que durant tres dies -18, 19 i 20 de setembre- permetrà al públic d’Alcoi i comarques gaudir de variades propostes a diferents espais de la ciutat.

A principis d’aquest segle va sorgir a Alcoi el Festival Moniàtic, un esdeveniment organitzat per diferents entitats i col·lectius de la ciutat que sorgia com a resposta a l’exagerada despesa destinada a un fracassat i rimbombant festival estiuenc anomenat Mediatic. Aquell Moniàtic, que va viure sis edicions, va significar tota una embranzida d’agitació cultural alternativa i underground, que va aconseguir mobilitzar i estimular el panorama cultural i alternatiu local. Ara, diverses entitats han tornat a coordinar-se per configurar un programa ben atractiu que conjuga algunes de les més interessants propostes de producció local amb altres de foranes.

El Moniàtic Festival 2014 arrencarà dijous 18 de setembre a les 20 hores al Centre Ovidi Montllor, amb la projecció d’un documental sobre les Marxes de la Dignitat del 22M, acompanyada d’una xarrada; el mateix dijous, a les 22.30 hores al pub L’Escenari, hi haurà un acte de presentació de la programació del Festival que comptarà amb una performance del transgressor Héctor Arnau.

Divendres 19 el festival continua amb un programa que es desdobla: per als amants de la música electrònica, la festa continuarà al pub Bad Voodoo a partir de les 23 hores amb una sessió de ‘Moniatrònik’ protagonitzada per DJ Sphere, Perk i Nandroid. Qui opte pel rock, podrà gaudir a La Nave de Max dels joves grups alcoians Tankats i Libertad Kondicional.

Dissabte 20 serà el dia gran del Moniàtic, una jornada que tindrà com a l’Ateneu Cultural el Panical i els seus voltants al carrer Font del Vidre del barri del Partidor. La jornada s’enceta ben prompte, a les 12 hores, amb l’elaboració d’una paella animada per Papaformigues DJ Set i una exhibició de graffitis a càrrec de Graffanatics. Mentretant, hi haurà instal·lades a la zona paradetes i estands informatius. A les 16 hores, l’actor, cantant i director Marc Sempere anuncia una acció amb la que introduirà la projecció d’Arròs Movie; i a partir de les 17.30 hores, comença l’intens programa musical de la nit: a l’escenari del solar contigu al Panical, actuaran els grups Los Koplowitz, We Are Not Brothers, Antiguo Régimen, MKM, Trocamba Matanusca, Ix + Víctimas Civiles, Marco Pompero i El Diluvi.  Paral·lelament, també a partir de les 17.30 hores, a la seu de l’Ateneu Cultural El Panical hi haurà una nova dosi de Moniatrònik, amb Yin Elek, Ania Bruster, TIM, Deriodesi (Live), Blue Dot, Turbo Inferno (Live), Tourian i Lozano.

Des de l’organització s’ha insistit a indicar que el programa encara pot experimentar algunes variacions, ja que està pendent d’incorporar algunes sorpreses al voltant del festival. En propers dies aniran anunciant-se totes aquestes novetats. Els organitzadors, a més, han agraït la col·laboració de diferents entitats i empreses per contribuir a fer possible el renaixement del festival: Ajuntament d’Alcoi, Casal-Centre Ovidi Montllor, Pub L’Escenari, Pub Bad Voodoo, La Nave de Max, Licores Sinc, Mota Estudio, Arròs Movie, Gràfixman i Radioaktiva.

Font: Organització Moniàtic Festival./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *