foradia cdturisme

Podem Alcoi reprén activitats amb nova assemblea

Més d'un centenar de persones participant en l'assemblea Podem Alcoi. (...) Noam Chomsky o Eduardo Galeano com a seguidors i impulsors del projecte a escala internacional: «al món estan pendents de Podem» (...) Es pot estar molt preparat i utilitzar el govern per robar i espoliar als ciutadans, «jo trie al més ximple, però que siga honrat».

podem assemblea

El cercle Podem Alcoi a représ activitats a la ciutat al Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi com és habitual; en primer lloc s’han llegit unes normes bàsiques assembleàries entre les quals es troba el respecte pel moderador, pels torns de paraula, pels temes establerts en l’ordre del dia i pel bilingüisme.

Des de les set i mitja de la vesprada, les diferents comissions de treball han exlicat a l’assemblea de les tasques realitzades, per exemple la fase de construcció en la qual es troba la pàgina web Podem Alcoi, el llançament del segon nombre de la revista Podem Alcoi, etc… dels actes vinents a realitzar, com el dimarts 16 en el Club UNESCO d’Alcoi es projectarà un vídeo d’una conferència de Juan Carlos Moneder que servirà per obrir un debat sobre el projecte Podem i de l’estat econòmic del cercle.

Seguidament, s’ha informat a l’assemblea sobre les diferents formes de participar en el projecte Podem tant en les comissions de treball presencials i en l’àmbit telemàtic, i també les fases que ha de recórrer el projecte fins al Congrés Nacional «Sí se puede» que tindrà lloc el 17 i 18 d’octubre a Madrid, en el qual es consolidaran l’estructura i els principis de l’organització. Per reforçar l’explicació s’ha projectat un vídeo del filòsof i membre de Podem, Luis Alegre.

S’ha realitzat una lectura del document polític Podem en el qual s’ha establert la relació entre els moviments socials (començant amb el 15M) i el projecte Podem, emmarcant-ho en el context d’una crisi de règim que obre l’oportunitat d’expulsar a les elits governants electoralment i ponderar a la ciutadania. El debat que ha originat aquesta lectura s’ha limitat a intervencions de gratitud pel treball realitzat fins al dia d’avui i d’il·lusió pel projecte.

Diversos membres del cercle Alcoi han presentat a l’assemblea el projecte de resolució i la proposta de posar fre a la impunitat repressiva del poder i que serà enviat a la plataforma telemàtica Plazapodemos amb l’objectiu que siga, si la ciutadania li dóna el vistiplau, assumit pel projecte Podem en l’Assemblea «sí es pot». L’assemblea ha aprovat el projecte per unanimitat.

Tot seguit, s’ha obert un debat en el qual s’han exposat diferents temes: sobre si Podem Alcoi ha de presentar-se o no a les eleccions municipals (predominant la posició del si sobre aquest tema: «presentar-se sí, però si hi ha algú que no ho faça bé, llevar-ho», ha exposat un assembleari); sobre la força que té Podem en l’àmbit nacional s’han citat a intel·lectuals de la talla de Noam Chomsky o Eduardo Galeano com a seguidors i impulsors del projecte a escala internacional: «al món estan pendents de Podem», ha declarat una participant entre aplaudiments d’entusiasme; s’ha proposat tractar en la propera assemblea el tema local del projecte de l’espanyola que té establerta la seua ubicació a la Canal.

Un simpatitzant ha convidat al fet que l’assemblea li convença que el Cercle d’Alcoi està realment preparat per gestionar la ciutat. Entre les contestacions, s’ha declarat que el projecte està nounat i que és aviat per decidir la qüestió de la governança municipal. Un altre membre ha contestat, guanyant-se una forta ovació, que la política no és cosa d’experts, «la política l’hem de fer entre tots els ciutadans». Al que un altre participant ha seguit exposant que «no és qüestió de preparació, sinó d’honradesa». Es pot estar molt preparat i utilitzar el govern per robar i espoliar als ciutadans, «jo trie al més ximple, però que siga honrat». «En aquest moviment segur que sortirà algú lladre. La nostra diferència ha de ser que, si surt, ens ho llevem de damunt» amb els mecanismes legals necessaris, ha conclòs aconseguint un emotiu aplaudiment per part del públic.

Per finalitzar, tal com s’havia acordat prèviament (i tal com s’ha acordat fer d’aquí d’ara endavant), s’ha llegit l’acta del dia per obtenir l’aprovació de l’assemblea.


2 Responses to Podem Alcoi reprén activitats amb nova assemblea

  1. Pepe Blai ha dit:

    PODEM?…. Vinga va!!! Ens toca els nasos quan escrivim “La Fuente Roja” o “San Jorge” i ara ací vatejem la plataforma PODEMOS com PODEM… Molt poca coeherencia periodística a este post veig.

  2. Mariet ha dit:

    Pepe Blai, sí sembla que a tu el va “batejar” algú…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *