foradia

L’Alqueria d’Asnar: viva i activa

Tot el poble té alguna cosa que preparar: els vestits i disfresses per a les desfilades i processons, els concerts musicals, els jocs i teatres per a xiquets, la fira gastronòmica i artesana, les exposicions fotogràfiques i culturals, els esdeveniments gastronòmic, el concursos…

alqueria asnar

El cartell de festes de la l’Alqueria d’Asnar ocupa ni mes ni menys que els quatre caps de setmana del mes de setembre. «Està tot el poble revolicat», ens comenta amb il·lusió i simpatia la regidora de cultura i festes de l’ajuntament de l’Alquería d’Asnar, Teresa Quilis Blasco. Tot el poble té alguna cosa que preparar: els vestits i disfresses per a les desfilades i processons, els concerts musicals, els jocs i teatres per a xiquets, la fira gastronòmica i artesana, les exposicions fotogràfiques i culturals, els esdeveniments gastronòmic, el concursos…

festiniuParticipació i diversió per a tots els gustos i edats: els joves gaudiran, entre altres esdeveniments, del Festiniu 2014, festival de rock en llengua valenciana que ja va triomfar d’èxit l’any passat amb una concurrència de quasi 2.000 persones, que ens porta enguany a grups tan demandats com La Raíz i La Gossa Sorda (dissabte 13 a partir de les 21:30h). Els majors es divertiran, per exemple, en el un concurs de cotos (dissabte 13 a les 9:00 h). Els més xicotets li’l passaran de meravella en el teatre infantil «Musiqueries» que prepara Dani Miquel per al divendres 19 a les 19:30. Música, menjar, focs artificials, cultura, processons i desfilades. En definitiva, ningú té excusa per a l’avorriment.

Horaris de les actuacions del FestiNiu: 20:00h Obertura taquilla.21.30h Karra-Ska‘l (Guanyadors 1 concurs de bandes del FestiNiu)22.40h ODI (Concert de comiat)00:00h La Gossa Sorda (Presentació nou disc La Polseguera)01.50h: La Raiz (Final de Gira Jilgueros Tour)3.35h: Atupa (Presentació nou disc Expansion pack)

Al marge de les festes, Teresa Quilis ens comenta que enguany l’ajuntament s’ha ocupat de realitzar algunes reformes generals en el poble, per exemple, en la piscina municipal i en les dutxes del poliesportiu. «Un dels objectius que té l’ajuntament és canviar tota la il·luminació del poble a focus de leds», projecte en curs, principalment per l’estalvi energètic. «Estem treballant principalment en projectes de sostenibilitat», ens informa la tinent d’alcalde.

També a nivell ecològic, doncs en aquests moments s’està realitzant un pla de seguiment i classificació de les tortugues de riu i de les famílies de ratapinyades autòctones amb la finalitat de preservar-les en la millor de les condicions. D’altra banda, per a augmentar l’activitat escolar del poble, l’ajuntament té pensada la creació d’un menjador escolar. En resum, la l’Alqueria d’Asnar viva i activa.

Programació i activitat festesALQUERIA festes 2014.indd

Font: Rodrigo Paños, publicació El Gratis nº 587


bigdata

subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *