lasarga ajualcoitel

Compromís: “El PSOE ja ha triat el bàndol, el de posar en perill l’aigua d’Alcoi”

• Compromís manifesta la seua "indignació" • El PSOE no recurrira les sentències judicials; posicionant-se “teòricament enmig” però clarament posant en perill l’aigua d’Alcoi • Compromís recorda, "si creguera en la protecció de l’aigua d’Alcoi arribaria fins a l’últim tribunal (Estrasburg si es poguera)"

la canal

Paratge de la Canal./ lesmuntanyes.com

Compromís manifesta la seua “indignació”, després de que l’Ajuntament d’Alcoi governat pel PSOE, opte per no recórrer la última sentència arribada per la no-paralització cautelar del projecte Alcoinnova en la Canal.

El PSOE no recurrira les sentències judicials;  posicionant-se “teòricament enmig” però clarament posant en perill l’aigua d’Alcoi. Anunciada la decisió dels socialistes alcoians de no recórrer esta suspensió cautelar ens posa en una situació perillosa, on podrien entrar les excavadores i començar una obra que podria ser declarada irregular en un futur.

Compromís recorda, “si creguera en la protecció de l’aigua d’Alcoi arribaria fins a l’últim tribunal (Estrasburg si es poguera)” i buscar advocats “més prestigiosos mediambientalment”. I no retirar-se a la primera sentència negativa.

Compromís ja va indicar al Ple d’aprovació del PGE que la seua abstenció venia donada perquè el Regidor d’Urbanisme havia manifestat que el PSOE no volia recórrer cap de les sentències que isqueren dels contenciosos plantejats.

davidabad1“el PSOE ja ha triat el bàndol, el de posar en perill l’aigua d’Alcoi” David Abad

Pe a Compromís la corporació municipal hi ha dos blocs:

  1. el que vol evitar la instal·lació de la ATE a la Canal posant en perill l’aigua d’Alcoi on es troba Compromís i Guanyar;
  2. i l’altre bloc, del PP i de Ciudadanos que volen que s’instal·le l’ATE perquè entenen que eixe perill no existeix.

Per el regidor i portaveu de Compromís David Abad, ha quedat clar que el vot favorable al PGE de Ciudadanos tenia un preu polític, i el PSOE no recorrent la sentència està pagant-lo a Ciudadanos, i s’ubica clarament al bàndol dels qui no els importa posar l’aigua d’Alcoi en perill. En esta qüestió no ha d’haver terme mig, o estàs en contra del risc de contaminació o estàs a favor del risc; i el PSOE ha triat el bàndol de posar en perill l’aqüífer del Molinar.

Per altra banda, quan el PP demana al PSOE que es posicione en el seu bloc retirant els contenciosos, el PSOE manifesta que no recurriran les sentències judicials; es posiciona “teòricament enmig” però clarament posant en perill l’aigua d’Alcoi.

Finalment des de Compromís fan una reflexió:  per evitar una nova “rosaleda” en juliol de 2013 Compromís va presentar una moció demanant que el govern es posicionara, o siga, que féra l’impossible per tal que no entrara cap excavadora a la Canal sense tindre les sentències clares.  Ja estem patint i patirem molt els sobrecostos de la Rosaleda per no haver-ho fet així. En eixe moment el PSOE es va abstindre i EU, soci al govern no ho va veure motiu de trencament, i la moció no va prosperar.

 

 

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *