foradia subscriutegrat

Jornada reivindicativa al Pare Vitòria pel calor

Els alumnes de batxiller de l’institut Pare Vitòria han suspès les classes del dijous en protesta pel precipitat inici de curs amb unes temperatures per a les que no estan condicionats els centres.

parevitoria

El pati ple d’alumnes, pancartes, algun ventilador i molts ventalls reivindicatius. “Les classes no estan condicionades i no hi ha qui es concentre”, ens comenten els delegats de l’associació d’alumnes (Carmen Martínez, Nacho Andrés i Inés Vicens), “les classes estan a 33 graus, i això sense contar amb la sensació tèrmica”. Les altes temperatures de les dues primeres setmanes de setembre han impedit el desenvolupament normal de les classes: “hi ha professors que entren en camisa de color blau claret i ixen amb camisa blau obscura del suor”.

 Els alumnes de batxiller de l’institut Pare Vitòria, sumant-se a la protesta que està produint-se en diferents centres educatius de la província, han suspès les classes del dijous de 13:15 a 15:00 en protesta pel precipitat inici de curs amb unes temperatures per a les que no estan condicionats els centres i per a reivindicar el dret a una educació pública i de qualitat.

pare vitoriaA més, la cosa s’agreuja amb la nova llei d’educació que amplia el ràtio d’alumnes per classe a 45. I es que l’alumnat no es queixa a soles de la calor, sinó que es manifesta a favor de una educació pública i de qualitat. En esta línia, els alumnes es queixen de que la nova llei està llevant hores lectives en llengua valenciana. Així mateix, denuncien que les polítiques educatives que s’estan aplicant (entre les que s’incloïen les proves classificatòries) no estan pensades amb tal que el sistema educatiu servisca per a incentivar el coneixement dels alumnes sinó per a “memoritzar informació i dades que després no ens serviran al futur de res”.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *