foradia pressupostparticipatiualcoi

Les forces orientals ocupen el castell d’Alcoi en una superba representació teatral

• Esclata la batalla d’arcabusseria. Tot Alcoi pot sentir el retruny dels trabucs. • Els càrrecs de tots dos bàndols s’enfronten directament en una disputada lluita amb espases. Són els guerrers orientals qui guanyen i aconsegueixen ocupar el castell.

Des de principi del matí, els trets se senten en tota la ciutat d’Alcoi. Un precalentament de la batalla que tindrà lloc a última hora de la vesprada.

A continuació, ha tingut lloc l’Estafeta i l’Ambaixada mora, un espectacle teatral que ens porta a les guerres de la reconquesta cristiana en mig de la plaça d’Espanya:

El Castell està ocupat per les forces cristianes. Les tropes orientals es disposen a conquerir-lo. Arriba un emisari moro amb una carta intentant intimidar als cristians perquè abandonen les seues possessions. El capità cristià trenca la carta com a símbol de rebuig.

L’ambaixador moro es presenta davant del Castell. Intenta persuadir amb les seues paraules al capità cristià per tal que cedisca les claus del castell d’Alcoi. Amenaça amb guerra i extermini. Però el capità cristià, acompanyat del seu alferes, Mossèn Torregrossa i l’ambaixador, no està dispost a cedir el seu regnat.

Esclata la batalla d’arcabusseria on totes les filaes descarreguen la seua pólvora contra l’adversari. Tot Alcoi pot sentir el retruny dels trabucs.

Al finalitzar el matí, els càrrecs de tots dos bàndols s’enfronten directament en una disputada lluita amb espases. Són els guerrers orientals qui guanyen i aconsegueixen ocupar el castell.

A la vesprada, es reprodueix la mateixa teatralització, però intercanviant els papers: són els cristians els que tornen a conquerir el Castell que han ocupat les tropes orientals.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *