foradia subscriutegrat

El Govern local defensa la total transparència en el procés d’elaboració del PGOU

Els diferents departaments de l’Ajuntament a hores d’ara ultimen els seus informes abans de fer pública la documentació final. Gómez es mostra contundent en afirmar que "nosaltres sempre hem defensat la transparència en totes les nostres actuacions municipals, i d'igual forma ho estem fent en la tramitació d'aquest pla".

fotoalcoiEl Govern local vol desmentir les acusacions abocades recentment pel PP sobre el Pla General d’Ordenació Urbana i defensa que el procés d’elaboració i tramitació del PGOU s’ha realitzat de manera clara i totalment transparent. Els serveis tècnics de l’Ajuntament estan examinant, a hores d’ara, tota la documentació concernent al pla urbanístic. Una vegada concloga aquest pas, el Govern local farà pública la documentació inclosa en el pla entre els diferents col·lectius ciutadans.

L’equip redactor del Pla General va lliurar el dia 4 de juny la versió preliminar del PGOU, que va ser posada a disposició dels serveis tècnics de l’Ajuntament perquè efectuaren els seus informes al respecte. “Donada la complexitat del document, s’està tardant una mica més del que s’esperava, però en cap cas s’ha tractat d’ocultar res ni a l’oposició ni a la ciutadania”, ha afirmat l’edil d’Urbanisme Natxo Gómez.

S’espera que en breu es lliuren els informes elaborats pel servei tècnic als redactors del PGOU perquè esmenen els possibles errors que hi puga haver. Després de completar aquesta fase, es procedirà a distribuir la versió preliminar del plantejament urbanístic entre els canals estimats per continuar amb el pla de participació que s’ha seguit en el procés i que permetrà debatre novament les propostes i les modificacions contempladesen el document final.

Amb això es pretén millorar el document abans de portar-lo al Ple per ser aprovat. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme ha insistit que “resulta del tot incomprensible i injustificable que el PP parle d’ocultisme en el procés, quan des del Govern municipal hem comptat en tot moment amb l’opinió dels veïns, els grups polítics, així com els col·lectius empresarials i socials de la ciutat per confeccionar un pla urbanístic fonamentat en la participació ciutadana”.

Gómez es mostra contundent en afirmar que “nosaltres sempre hem defensat la transparència en totes les nostres actuacions municipals, i d’igual forma ho estem fent en la tramitació d’aquest pla”.

Així mateix, el PGOU s’adaptarà a la nova llei urbanística que ha entrat en vigor recentment, pel que segons ha manifestat l’edil d’Urbanisme “l’equip redactor haurà d’adaptar tota la documentació d’acord amb els dictàmens de la nova legislació, així tindrem un pla general actualitzat d’acord amb la nova normativa”.

En relació als estudis geotècnics del sòl industrial, Gómez ha incidit que “abans d’introduir en el pla urbanístic les zones de creixement industrial, com és lògic i normal, s’ha de comprovar que són viables. Volem elaborar un pla general que siga real, i no teòric, precisament per això hem contractat aquests estudis per determinar si la inclusió d’aquest terreny per a ús industrial és factible o no”.

“Ací el realment sorprenent és que el PP no entenga que el més coherent en aquest cas és analitzar la viabilitat del terreny abans d’incloure’l en el document”, ha destacat el regidor. Per a Natxo Gómez, “si el PP hagués gestionat bé l’activitat municipal mentre governava hagués encarregat l’estudi geotècnic de l’ampliació del polígon Santiago Payà, cosa que no va fer llavors, i que ara hem de solucionar nosaltres fent-ho. Resulta curiós que el PP qüestione aquests estudis, quan durant el seu mandat es va desenvolupar un concert previ que incloïa aquestes zones com a sòl industrial sense si més no haver comprovat si era viable o no. Sembla, com a mínim, irresponsable ordenar el territori en funció d’usos la viabilitat dels quals no ha estat contrastada. Però qüestions com el sòl industrial sembla que resulten irrellevants per al PP, ja que el seu disseny de Pla General, un procés que va durar 10 anys i va costar 700.000€ sense ni tan sols arribar a veure la llum, únicament servia de justificació per atorgar llum verda a projectes d’urbanitzacions o camps de golf”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *