foradia subscriutegrat

25a edició de la Setmana de Cultura popular

El Grup de Danses Carrascal d'Alcoi ha organitzat la 25a edició de la Setmana de Cultura popular.

carrascal danses

El Grup de Danses Carrascal d’Alcoi des del seu naixement, l’any 1985, s’ha proposat mantenir vives les tradicions que constitueixen les arrels més profundes de la nostra cultura comuna. Per això el seu treball s’ha centrat en la recerca, coneixement i difusió dels aspectes essencials i més característics de la cultura de les nostres comarques, i especialment del nostre poble, aprenent els balls i cançons tradicionals per conservar-los.

El president del Grup de Danses Carrascal Rafa Sempere i el regidor de Cultura Paco Agulló han presentat hui en roda de premsa el programa de la XXV Setmana de Cultura Popular de l’entitat, un intens cicle d’activitats que durant les properes setmanes es desenvoluparan a la ciutat.

Som una associació, pionera a Alcoi en la revaloració de la Cultura Popular, que explica en l’actualitat amb 150 membres actius entre músics, rondalla i dolçaines i tabalet, balladors i balladores del grup central i l’escola de dansa.

XXV SETMANA DE CULTURA POPULAR
Del 27 de setembre al 5 d’octubre de 2014
El Grup de Danses Carrascal d’Alcoi ha organitzat la 25a edició de la Setmana de Cultura popular.

Programa complet dels actes preparats:

  • Dissabte 27 de setembre, arcs de la plaça de Dins, de 12.00 a 14.00 h. Mostra d’Artesania dels membres del Carrascal: “El que hem après”. L’acte consistirà en mostrar, a tot aquell que hi vullga vindre, les manualitats artesanals que hem après, des de boixets, brodats, confecció de roba, ornamentar espardenyes, crear complements, etc.

 

  • Dilluns 29 de setembre, Seu de l’Associació de Veïns Font Roja en el Camí 40, a les 19.00 H, Xerrada-Taller per membres del Grup de Danses Carrascal. Es faran pràctiques de com fer-se els pentinats, com posar-se els mocadors, com vestir-se com cal, etc.

 

  • Dimarts 30 de setembre Antiga capella de l’asil del Camí 40, a les 20.00 H, Inauguració de l’Exposició “Memòria dels nostres avantpassats – 30 anys de Cultura Popular”.

 

  • Dimarts 30 de setembre fins al 17 d’octubre, Antiga capella de l’asil del Camí 40, Exposició “Memòria dels nostres avantpassats – 30 anys de Cultura Popular”. En aquesta exposició mostrarem les peces antigues que molta gent del poble d’Alcoi ens ha cedit per enriquir el patrimoni del Grup, i farem un repàs per les anteriors setmanes de Cultura Popular organitzades pel Grup.

 

  • Dimecres 1 d’octubre, Seu de l’Associació de Veïns Font Roja en el Camí 40, a les 20.00 H, Xerrada “Indumentària Tradicional Valenciana” a càrrec de Francesc Xavier Rausell Adrian, indumentarista i Director de ball del Grup de Danses les Folies de Carcaixent.

 

  • Dijous 2 d’octubre, plaça de Dins, a les 20.00 H, “Balls a la plaça”, amb la participació de La Cordeta, Grup de Dolçainers i Tabaleters, la rondalla del Grup de Danses, i de tot aquella persona amb ganes de ballar. No cal saber molt, sols tenir ganes de gaudir tots junts.

 

  • Divendres 3 d’octubre, cercavila a les 20.00 H des de la placeta de la Creu Roja, pel carrer Sant Francesc, Sant Llorenç, fins la plaça de Dins, on es celebrarà a les 20.15 H la “XXII Mostra de Dolçainers i Tabaleters d’Alcoi”. Participaran: El Grup de Dolçainers i Tabaleters La Degollà; Grup de Dolçaines i Percussió Rebuig; La Cordeta, Grup de Dolçainers i Tabaleters, i el Grup Gaiteros de Morella.

 

  • Dissabte 4 d’octubre, a les 18.30 H cercavila des de la seu del Grup de Danses a la plaça Ramon y Cajal, pel carrer Sant Nicolau, a la Casa Consistorial. Visita institucional al consistori, per a continuació entrar en la plaça de Dins on es celebrarà a les 19.30 H el “XXV Aplec de Danses”. Participaran: el “Grupo Folklórico Virgen de la Salud” d’Archena (Múrcia); el Grupo “Balálita” d’Almodóvar del Campo (Ciudad Real) i el Grup de Danses Carrascal d’Alcoi.

 

  • Diumenge 5 d’octubre, plaça de Dins, a les 19.00 H, “IV Aplec de l’escola de Dansa del Grup de Danses Carrascal”, amb la participació de les seccions infantils, juvenils i adults del Grup


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *