foradia subscriutegrat

Una assignació insignificant per al tren d’Alcoi a Valencia

El regidor de Polítiques Comarcals qualifica de “burla” el pressupost del Govern central per al tren. Es repeteix una partida “insignificant” de 100.000 euros per a la modernització del traçat. que l’any passat no va arribar a executar-se.

tren_renfe_alcoi

El regidor de Polítiques Comarcals de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló ha qualificat com a “autèntica burla” la partida pressupostària que els Pressupostos Generals de l’Estat destinaran a la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva: una assignació “insignificant” de 100.000 euros per a la modernització del traçat, que repeteix la quantitat que ja apareixia als pressupostos de l’any passat, i que ni tan sols s’ha executat aquest exercici.

Agulló destaca que ni l’executiu valencià ni el central han fet cap pas endavant real per a la recuperació d’aquesta línia, d’importància vital per a la vertebració i la comunicació de les nostres comarques: “Quan els alcaldes han estat citats pels alts càrrecs del Ministeri d’Infrastructures i de Renfe, han rebut sempre respostes positives, en el sentit de que l’estat de la línia és molt deficient, i s’han d’aplicar millores de forma urgent i immediata. Tothom ho sap, i tothom ho entén. Però en el moment en què els governs autonòmic i estatal han de demostrar el seu compromís amb fets, desapareix la voluntat de fer justícia i retornar a la línia a l’estat que li pertoca”.

El regidor alcoià recorda que la Generalitat i el Ministeri van acordar un protocol d’intervenció a la línia l’any 2008 amb una inversió de 62 milions d’euros: “Estem confirmant el que ens temíem: que ni el Govern autonòmic ni l’estatal tenen més interés a millorar la línia que el que suposen aquestes declaracions per a l’hemeroteca. Hi ha incompliments flagrants, que són més greus a cada dia que passa i el tren continua en les mateixes condicions”.

Paco Agulló reclama als representants polítics a l’Ajuntament del PP, partit en els governs valencià i espanyol, que demostren la seua voluntat de millorar la ciutat amb fets: “A l’últim plenari des del Govern vam haver d’assistir a una posada en escena per part del PP d’un suposat suport per culminar la legislatura. En lloc de redactar pactes buits, el que haurien de fer és posar-se en contacte amb els seus companys de formació a Madrid i València per a que deixaren de castigar al nostre territori. El País Valencià pateix un finançament nefast, ocupant la cua dels territoris autònoms en quant a inversió per habitant. Però és que dins d’una autonomia infrafinançada, i amb un Govern autonòmic que només mira a la costa i als grans esdeveniments, som una terra oblidada i maltractada que paguem com tots i rebem menys que ningú”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *