foradia subscriutegrat

Baixa la desocupació a la comarca de la Muntanya

L'atur femení segueix sent més elevat que el masculí amb un total de 8.997 dones aturades i 6996 homes parats. Imprescindible reforçar les polítiques actives d'ocupació, per millorar l'ocupabilitat i aconseguir la inserció. Alcoi amb 129 parats/as menys. La desocupació, a la comarca de la Muntanya, ha estat un mes on la desocupació ha baixat en 425 treballadors.

01042014ISMAELSENENTMARTINCARPENA (1)Aquest mes de Setembre de 2014 la desocupació, a la comarca de la Muntanya, ha estat un mes on ha baixat en 425 treballadors/ as aconseguint la xifra total d’aturats de 15.993. L’atur ha baixat en 204 homes i 221 dones. L’atur femení segueix sent més elevat que el masculí amb un total de 8.997 dones aturades i 6996 homes parats.

L’atur ha baixat fonamentalment en poblacions com Alcoi amb 129 parats/as menys, seguit d’Ibi amb 124 menys i el municipi d’Onil amb 63 aturats menys. Les pujades de la desocupació en aquest mes de setembre han estat mínimes sent la població de Tibi amb 4 persones més aturades i Cocentaina amb 9 aturats més que el mes anterior. La resta de pujades han estat mínimes.

Malgrat la baixada de la desocupació en aquesta comarca segons les últimes xifres de desocupació registrada en les oficines dels serveis públics d’ocupació (SERVEF) para UGT, és necessari que de forma immediata s’atenga a unes qüestions: és primordial ara com ara reforçar les prestacions per desocupació, s’ha d’engegar amb urgència un mecanisme de protecció per a aturats de llarga durada en situacions de necessitat.

A més considerem necessari establir mesures de creació d’ocupació amb recursos addicionals per millorar l’ocupabilitat i aconseguir la inserció permanent dels aturats, especialment dels col·lectius amb majors dificultats d’accés a l’ocupació. UGT considera necessari evitar l’abús de la contractació temporal i parcial involuntària, ja que, al costat de la moderació salarial, amb això estem impedint la recuperació de totes les variables econòmiques.

Per tot això, una vegada coneguts aquestes dades  de la desocupació en el pobles del mes de setembre de 2014, UGT de la Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa considera imprescindible reforçar les polítiques actives d’ocupació, per millorar l’ocupabilitat i aconseguir la inserció.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *