foradia pressupostparticipatiualcoi

Compromís celebra el 9 d’Octubre amb esmorzar al Passeig Ovidi Montllor

Compromís celebra el 9 d'Octubre amb un esmorzar popular al Passeig Ovidi Montllor. Es va fer l'ofrena floral a Ovidi Montllor per part de dos dels militants més grans de Compromís per Alcoi. Això va durar fins a l'hora de dinar, ja que el grup municipal va organitzar un dinar de celebració del 9 d'Octubre a la nova seu.

esmorçar ovidiDes del 2009, el grup municipal de Compromís per Alcoi, organitza cada 9 d’Octubre un esmorzar popular amb música, jocs infantils, homenatges i discursos. Fins l’any passat, l’acte es feia a la vora de l’antiga muralla, al Portal de Riquer. Enguany, com l’any anterior, la tradició es va traslladar al Passeig Ovidi Montllor, per poder oferir un homenatge i una ofrena de flors al cantant i actor alcoià.

Aquest any, l’acte va començar vora les 10 del matí, amb dues taules amb bona cosa de menjar per a l’esmorzar popular, així com begudes de la terra, com l’herbero, entre d’altres. De fons, l’Ovidi d’Antoni Miró, una gran quatribarrada penjada entre dues faroles i les vistes de la nostra comarca.

A la poca estona de donar la benvinguda els dirigents del grup municipal, David Abad, Anna Serrano i Màrius Ivorra, els dolçainers i tabaleters del grup La Degollà d’Alcoi van tocar la Muixeranga, com a himne del País Valencià, per donar peu a la lectura de poemes.

compromis esmorçarAnna Serrano va llegir un poema del recent llibre Nova poesia alcoiana. Poemes entre telers, per animar a la gent a que llegira algun poema més. El 9 d’Octubre, a banda de la commemoració de l’entrada de Jaume I a la ciutat de València, el 1238, també se celebra la Fira del Llibre en valencià, així que calia donar un aire literari a l’acte, perquè no tot fóra política. En acabar de recitar la regidora de Compromís, hi hagué un seguit de recitals, entre els quals hi estigueren la poetessa Mercè Climent, l’escriptor Juli Capilla, el regidor David Abad, entre d’altres.

Alguns dels lectors, com era d’esperar, triaren una temàtica reivindicativa per als seus poemes. Així doncs, alguns poemes tractaven els temes del valencianisme, de la història i de la situació actual dels valencians; rememorant paraules de Fuster i d’Estellés, entre d’altres, i amb la poesia, es va voler fer un clam per recobrar els orígens valencians i esdevindre allò que va començar amb la ja esmentada entrada del rei en Jaume a la vila de València.

compromis i ovidi

En acabant açò, es va fer l’ofrena floral a Ovidi Montllor per part de dos dels militants més grans de Compromís per Alcoi, mentre sonava de fons la Muixeranga. Amb motiu de l’homenatge al cantant alcoià, el portaveu del grup a l’Ajuntament, David Abad, va aprofitar per fer el seu discurs. Abad, entre altres coses, va animar als assistents a fer possible el canvi polític de la Generalitat Valenciana de què parlen algunes enquestes recents. Malgrat els resultats que han tret les enquestes, David Abad va comentar que, encara que hi haja un canvi polític, les reivindicacions i la política de base cap als valencians i les valencianes seguiran sent les mateixes. Així, el regidor, va fer esment a la situació actual de la societat valenciana, tant pel que fa a l’economia, a la faena, a la llengua, com pel que fa al valencianisme polític, al retrobament de la identitat valenciana.

Després dels discursos la festa va continuar amb música en valencià de fons, bon ambient i una bona colla de gent. Això va durar fins a l’hora de dinar, ja que el grup municipal va organitzar un dinar de celebració del 9 d’Octubre a la seua seu local i comarcal, al carrer Bartolomé J. Gallardo, tant per a militants com per a simpatitzants i tot de gent que hi vulguera acudir. Amb açò va finalitzar el gran dia dels valencians per al grup de Compromís per Alcoi.

Font: Yaiza Ferrer./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *