foradia subscriutegrat

L’Ajuntament congela taxes després de diverses pujades

El govern congela taxes en any electoral després de diverses pujades. En 2011, el rebut de la brossa per a un habitatge ascendia a 74'36 euros, avui es fixa en 88'84 euros.

ajuntament alcoiL’alcalde d’Alcoi ha anunciat la congelació de les taxes municipals per 2015. El PP entén que aquesta mesura ve motivada per les eleccions municipals que se celebraran al maig de l’any que ve. Malgrat la congelació prevista per al proper exercici, el balanç de la legislatura confirma que la pressió fiscal és major que el va iniciar la legislatura en 2011.

Els populars arriben a aquesta conclusió basant-se en tres taxes i imposats claus i dels quals major repercussió tenen pel nombre de veïns al que afecten: Les taxa per recollida d’e la brossa, la de l’aigua, així com l’Impost de Béns Immobles (IBI).

La recollida de la brossa és el servei municipal que percentualment major increment ha experimentat al llarg de la legislatura. La pujada en aquesta taxa se situa en el 20% per als habitatges i un 23% per als comerços.

En 2011, el rebut de la brossa per a un habitatge ascendia a 74’36 euros, avui es fixa en 88’84 euros. En la mateixa línia, un comerç de menys de 100 m2 pagava 74’36 euros en 2011 i, en 2015, pagarà 91’91 euros.

Per al Portaveu del PP, Fernando Pastor, “crida l’atenció que el servei públic que més puja per a la butxaca del ciutadà, la recollida de la brossa, siga un dels quals més queixes rep per part dels veïns”. Al mal estat dels contenidors i la falta de manteniment dels punts de recollida s’uneix que el servei es troba caducat des de fa diversos anys i el govern no és capaç de tirar endavant una nova licitació.

Una altra de les taxes municipals que més ha vist pujar el seu cost per al ciutadà és la de l’aigua. En aquest cas, la pujada comparativa entre el que es pagava en 2011 i el que es paga avui es fixa en un 10% per a la quota corresponent al comptador, i en un 12% per a la quota per consum de m3 d’aigua.

Segons Pastor,és important tenir en compte que les taxes de la brossa i aigua corresponen a serveis comuns i generals, és a dir, tots els habitatges d’Alcoi, totes les famílies alcoianes, tots els comerços i totes les indústries acaben pagant aquestes taxes que tant han pujat”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *