foradia subscriutegrat

Èxit de participació de la primera assemblea Guanyem Alcoi

Amb una assistència d'aproximadament 80 persones que va omplir en Club d'Amics de la UNESCO des de les 19:30 fins a les 21:00 del dijous. Cuanyem Alcoi proposa una nova forma de fer política basada en la participació ciutadana que siga capaç de resoldre les necessitats de la gent i la transparència no siga tan sols una paraula.

guanyem alcoi

La primera assemblea Guanyem Alcoi, plataforma nounada, inspirada en el Guanyem Barcelona, liderat per Ada Colau, va veure la llum al club amics de la UNESCO. Amb una assistència d’aproximadament 80 persones, entre d’elles, persones de diferents formacions i associacions polítiques, com ara, Associacions de Veïns, PAH, ATTAC, Podem Alcoi, Front Cívic, EUPV, UNESCO, Plataforma per la Llei de la Dependència, etc

Aquesta plataforma ha aconseguit el seu primer objectiu: que diferents persones s’adscriviren com a voluntàries per a organitzar la pròxima Assemblea Constituent Guanyem Alcoi i per a anar configurant grups de treball encarregats d’elaborar col·lectivament un programa polític capaç de superar la problemàtica i les necessitats dels alcoians i de la seua ciutat.

Entre els membres de la taula de moderació, David Amador, Beatriu Tudela, Paco Paredes i Cristina Valero, i entre els diferents assistents, van anar exposant col·lectivament els principis en els quals es basa la iniciativa Guanyem Alcoi, i que  a partir de les pròximes eleccions municipals, el poble alcoià puga governar el seu propi ajuntament, com així poder trencar amb la forma de fer política basada en la corrupció.

I és que Guanyem Alcoi ens proposa implementar una nova forma de fer política, basada en la participació ciutadana, que siga capaç de resoldre les necessitats de la gent i que la transparència no siga tan sols una paraula.

 En aquestos moments, des de Guanyem Alcoi treballen per qué el projecte aconseguisca arreplegar les majors adhesions i  tinga participació de la gran majoria de la societat alcoiana, incloent-hi tant a la societat civil alcoiana, que serà la protagonista de la iniciativa, com de les formacions polítiques, les quals, en cas de voler participar en el projecte, hauran de sotmetre’s a la metodologia i principis de la plataforma.

En aquest sentit, recordem les paraules del manifest Guanyem Alcoi“volem una ciutat que promoga l’honestedat dels governants. Calç posar fi a l’acumulació de càrrecs, limitar sous i mandats, impulsar agendes transparents i establir mecanismes efectius de control dels responsables públics. Volem un nou contracte entre la ciutadania i els representants”.

 

Font: Rodrigo Panyos./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *