foradia barnasants

Guanyar demana una bona gestió dels Nous Jutjats per part del Govern

• "No saben com recuperarem la despesa milionària que vam fer les alcoianes i alcoians en aquell moment" • Blanes demana al Govern que "actue amb serietat i diligència, perquè estem parlant d'una gestió ruïnosa de l'anterior Govern del PP de Sedano"

La Consellera de Justícia Gabriela Bravo ha acudit per primera vegada al Nou Palau de Justícia d’Alcoi en funcionament. Regidors de Guanyar Alcoi també van acudir per conèixer les instal·lacions i l’opinió dels treballadors respecte al trasllat.

Els regidors van rebre queixes per part dels treballadors sobre la localització, la falta d’aparcament o l’accessibilitat a la zona, les quals Guanyar Alcoi ja ha denunciat en diverses ocasions.

La Consellera de Justícia afirmar que la intenció de la Generalitat és pagar amb permutes de terrenys el cost dels Jutjats construïts de forma “obscura, opaca i il·legal” en paraules de Toni Francés l’any 2011, i la Consellera afirmava que “tenemos suelo en Alcoy, como los antiguos juzgados”.

L’Alcalde Toni Francés, que estava al seu costat no va dir res al respecte, malgrat ser coneixedor que eixa permuta és imposible, denuncien des de Guanyar.

Estefania Blanes assenyala al respecte que “al 2010 Toni Francés, en sessió plenària, va recriminar a Rafa Sanus, llavors regidor de Règim Jurídic, que volguera permutar els terrenys dels Nous Jutjats pels vells i el mateix Toni Francés va afirmar que: no fa falta fer cap permuta perquè l’Ajuntament tinga els solars de la plaça d’Al-Azraq, perquè l’any 1976 el poble d’Alcoi va cedir en eixe moment al Ministeri la parcel·la de la plaça d’Al-Azraq per a construir els jutjats i va introduir una clàusula resolutòria que diu clarament que en el moment en què eixes instal·lacions no s’utilitzen com a jutjats, reverteixen automàticament en l’Ajuntament d’Alcoi”.

Blanes afirma que “és sorprenent la descoordinació entre el Govern del PSOE i la Conselleria pel que fa a recuperar la inversió, no saben com recuperarem la despesa milionària que vam fer les alcoianes i alcoians en aquell moment, i ara es plantegen fórmules impossibles que no ens porten a cap lloc”.

El llavors portaveu del PSOE Toni Francés assenyalava en aquell plenari de novembre del 2010 que “són vostés els pitjors gestors que pot tenir un ajuntament [referint-se al Govern del PP encapçalat per Jorge Sedano], perquè són vostés la ruïna d’Alcoi, han malbaratat tres milions d’euros de tots els alcoians i no tenen ni idea de com recuperarem aquesta inversió“.

Respecte a aquestes acusacions que feia l’Alcalde l’any 2010, la Portaveu es mostra desconcertada, ja que “les afirmacions que Toni Francés feia en 2010 acusant de pèssims gestors a Sedano i cia, ara és perfectament atribuïble a ell mateix i el seu Govern, perquè desafortunadament es troben en el mateix punt: amb uns Jutjats pagats per tots els alcoians i alcoianes que hem regalat a la Generalitat, sense saber com recuperarem eixa inversió i, a més a més, sense demanar responsabilitats polítiques als culpables de la nefasta gestió“.

Blanes assenyala que a l’informe del professor de Dret Administratiu Gabriel Doménech i que va presentar Toni Francés públicament en 2011, ja s’assenyalava aquesta impossibilitat de realitzar la permuta, afirmant taxativament que “en el momento en el que el edificio situado en la plaza Al-Azraq, deje de constituir la sede de los Juzgados de Alcoi, el mimso revertirá al municipio“.

Per últim la portaveu demana al Govern que “actue amb serietat i diligència, perquè estem parlant d’una gestió ruïnosa de l’anterior Govern del PP de Sedano i ara, sembla ser, que el Govern de Toni Francés segueix per la mateixa línia. Hem d’exigir a la Generalitat el pagament íntegre dels Jutjats, perquè som els alcoians qui, de forma indeguda, vam pagar aquest edifici i sembla que l’Alcalde Toni Francés està més preocupat en acontentar als seus superiors que en gestionar de forma adequada la ciutat d’Alcoi i de lluitar pels interessos dels veïns i veïnes de la ciutat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *