lasarga ajualcoipresuparticipa

Èxit apoteòsic de l’Aplec pel territori a la Torre

El passat cap de setmana la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat, www.zona14.org, i la colla ecologista El Rentonar han celebrat en la Torre de les Maçanes un Aplec per comnemorar els seus 10è i 20è aniversaris respectivament. L'èxit de gent ha desbordat l'organització estant totes les activitats del dissabte 18 farcides de gent.

aplec la torre

De matí l’etnobotànic Daniel Climent va fer una excursió didàctica pel port de Benifallim deleitant els assistents amb la saviesa de les nostres plantes. Al migdia, 200 racions d’arròs van ser servides al Parc de la Torre en una vetlada memorable per la meteorologia i la bona gent. De vesprada, l’actuació del grup fotck callosí Soca en Arrel van animar els assistents en la plaça Major del poble.

aplec la torre 2Després, dins la vessant més reivindicativa, Pau Torregrosa , de la colla el Rentonar i Anna Climent, de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, van explicar en un format més desenfadat el motiu de l’aplec, a saber, reivindicar la necessitat de l’existència de coordinadores atemporals amb funció de custòdia del territori.

Es va fer un repàs de la necessitat d’estimar com a sinònim de valorar el territori i es van mostrar exemples de coordinadores mítiques com ara Xúquer Viu, Salvem el Cabanyal, Abusos Urbanístics no i la colla ecologista Carrasca amb 15 la que menys i 30 qui més anys de vida.

El fil conductor va ser la idea PLATAFORMITZA’T, és a dir, aconseguir que la gent munte una plataforma i la faça durar en el temps i per aconseguir­ho és necessari passar­ho bé entre els membres i agafar la tasca de l’agrupació com un exercici de democràcia inter­4 anys. Eixe concepte el van anomenar oci reivindicatiu.

Després va actuar el còmic de Sueca Eugeni Alemany que va fer riure i saltar de la cadira a tothom. Per últim, 3 concerts gratuïts i de gran potència van aplegar a uns centenars de persones en el pati de les escoles. Inicialment van actuar els Pelandruska, després Caixa de Gel i per últim Komfussió.

L’organització s’ha sentit desbordada i emocionada alhora amb la gran acollida de l’esdeveniment i per afluència de gent i pels elogis manifestats per tots els assistents. Entre les personalitats destacades, nombrosos polítics de les comarques de l’Alcoià i el Comtat i també el diputat del Congrés a Madrid Joan Baldoví del grup Compromís ­Equo.

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *