foradia becasivace

Matrícula d’Honor per a una manta infantil

Teresa Bernat Sancho, estudiant del Grau d'Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, ha obtingut Matrícula d'Honor pel seu Treball Final de Grau. El treball ha consistit en la creació d'una manta infantil de passeig. Els prototips s'han realitzat en les instal·lacions de l'empresa PIEL, S.A

OLYMPUS DIGITAL CAMERATeresa Bernat Sancho, alumna del Grau d’Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes al Campus d’Alcoi de la UPV, acaba de presentar el seu Treball Final de Grau, el seu projecte dirigit per Pablo Díaz García, Professor Titular del Departament d’Enginyeria Tèxtil, que va rebre per part del tribunal la qualificació d’Excel·lent Matrícula d’Honor, ha consistit en el desenvolupament d’un producte tèxtil per puericultura.

La manta de passeig presentada s’ha basat en l’estudi de les possibilitats productives que es troben en la planta de l’empresa Piel, S.A., amb l’objectiu d’aprofitar les seves diferents línies de producció i adaptar el producte a la gamma infantil que ja es comercialitza.

El resultat final és una manta amb dues cares compostes de teixits diferents, un teixit de vellut Raschel i un teixit Jacquard 100% cotó, i que al costat dels processos de producció sostenibles, les matèries utilitzades i el recoltzament del segell Oeko Tex doten al producte un alt valor afegit.

Els prototips s’han realitzat en les instal·lacions de l’empresa PIELSA que ha procurat mantenir una visió global de la indústria tèxtil. Nascuda en els anys 70 a la Vall d’Albaida, uns dels bressols del tèxtil, i concebuda des de l’òptica del tèxtil tradicional, és ara un referent en el sector. Sent la qualitat i la innovació els objectius que sempre han guiat a la companyia, s’ha evolucionat des de productes de la tèxtil llar clàssica, a teixits destinats a l’alta decoració, al món de la moda i entrat amb contundència en el tèxtil tècnic.

Convençuts d’estar oferint el millor producte del mercat, ja que PIELSA aposta pel 100% Made in Spain, una de les últimes línies a obrir-se pas és la puericultura. Sector exigent, on no n’hi ha prou amb fer un producte atractiu estèticament, sinó que ha d’estar estudiat per oferir la màxima seguretat i confort als més petits de la casa. En aquest sentit i unit amb la vocació de l’empresa per col·laborar amb Universitats, Centres Tecnològics i altres empreses, neix aquest projecte.

Aquest treball és un exemple més de la importància que des del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, se li dóna a l’estreta col·laboració entre Universitat i Empreses, facilitant, d’aquesta manera no solament la transferència de coneixements, sinó també, la futura empleabilidad dels nostres alumnes.


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *