foradia subscriutegrat

Última ruta pel patrimoni històric al Castell de Barxell

La propera ruta, al Castell de Barxell, tancarà el programa d’enguany. La Guerra Civil protagonitza la ruta del cicle ’10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic’.

refugi dinsLa ruta ‘Vestigis urbans de la Guerra Civil a Alcoi’, que el matí del darrer diumenge va ser seguida per 145 participants, va visitar de la mà dels historiadors Àngel Beneito i Francesc X. Blay diferents llocs i edificis d’Alcoi que van ser testimoni de destacats fets de la contesa dels anys 1936-1939.

Aquest programa anomenat ‘10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic’, és una activitat que convoquen conjuntament l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, el Museu Arqueològic Municipal i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA). La iniciativa pretén apropar a la ciutadania, mitjançant rutes guiades per historiadors del CAEHA, al coneixement del patrimoni històric i arqueològic d’Alcoi.

La darrera activitat que aquest cicle té programada per a 2014 és una excursió al Castell de Barxell, prevista per al diumenge 30 de novembre, on a més de les explicacions dels historiadors Josep Torró, Josep Maria Segura i Gabriel Guillem, els assistents podran conèixer de primera mà les obres de consolidació que actualment es realitzen per part de la propietat de la fortalesa. L’eixida serà a les 8.30 h des del Camp del Collao, i per a participar en aquesta excursió no cal inscripció prèvia.

barxell

Foto arxiu./

El regidor de Cultura Paco Agulló ha volgut agrair a l’actual titular del Castell de Barxell la seua predisposició per acollir els visitants que vulguen conèixer la construcció i les obres que s’estan realitzant en ella en l’actualitat, després de dècades d’abandonament d’aquesta singular fortificació medieval: “Hem d’estar-li molt agraït a l’actual titular no només per consolidar i recuperar l’edifici, sinó per obrir les seues portes als alcoians que vulguen participar de l’última de les excursions d’aquest cicle, que un any més ha rebut una gran resposta per part del públic alcoià“.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *