foradia subscriutegrat

El regidor de Cultura visita el mural a Miguel Hernández

L’artista Ximo Canet realitza un mural davant el col·legi Miguel Hernández. Els alumnes del centre culminaran l’obra amb les seues aportacions.

mural miguel hernandezEn paraules de Paco Agulló, “estem convençuts de que es tracta d’una molt bona iniciativa, perquè ens ajuda a posar en contacte les arts plàstiques amb l’educació en la cultura de la pau i la no violència, alhora que embellim un espai públic. Gràcies a la creació de Ximo Canet, els alumnes del centre podran tractar els continguts i les idees d’aquest mural relacionats amb la literatura, l’art, la justícia o la pròpia educació, i fins i tot interactuar amb la creació per complementar-la amb les seues aportacions. Un projecte molt bonic que volem que tinga continuïtat amb altres centres educatius”.

Al llarg de les darreres setmanes l’artista plàstic alcoià Ximo Canet ha elaborant un mural a la zona verda situada davant l’entrada principal del CEIP Miguel Henández, una obra que a més de decorar un dels murs d’aquesta zona, pretén servir com a ferramenta educativa per la seua interrelació amb la comunitat educativa del centre.

El mural incorpora diverses imatges relacionades amb la cultura, la història, la literatura, i valors com la justícia, els drets humans o l’accés universal a l’educació. A banda d’un retrat del poeta Miguel Hernández, es composa d’un fragment del Gernika de Picasso, i es completa amb imatges d’una protesta estudiantil. Però dins el disseny i també als seus costats també hi ha espais en blanc, destinats a ser completats pels propis alumnes del centre educatiu.

El regidor de Cultura i Medi Ambient Paco Agulló indica al respecte que “la idea és que els alumnes puguen treballar a les aules tant la literatura de Miguel Hernández com l’art de Picasso, com els valors humans i universals que tenen implícits les seues creacions, per així completar el conjunt a partir de l’obra de Ximo Canet”.

El cost per a l’Ajuntament s’ha limitat a proporcionar els materials que ha utilitzat l’artista, que ha volgut col·laborar així amb el Consistori i amb el propi centre educatiu, fins i tot proporcionant al professorat textos en què s’ha inspirat com a recursos didàctics.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *