lasarga ajualcoipresuparticipa

SOLC imparteix un taller setmanal de mindfulness i relaxació

Els tallers de SOLC de relaxació i mindfulnessa la Seu de Cocentaina, Centre Social Real Blanc, tots els dimarts de 12 a 13h. I a la seu del Cami d'Alcoi, C/ Sant Domènech, 8 (baix) tots els divendres d'11 a 12h. • En l'actualitat, són ja molts els que s'han apuntat a la moda del mindfulness

En l’actualitat, són ja molts els que s’han apuntat a la moda del mindfulness. Però no solament es tracta d’una moda, sinó que aquesta tècnica emmarcada dins de les teràpies de generació de la psicologia, té nombrosos beneficis per a la nostra salut. En què consisteix el mindfulness i com pot beneficiar-nos?

Mindfulness significa atenció plena, consciència plena. Té a veure amb conrear la presència, és a dir, fer tot el contrari del que estem acostumats a fer, implica fer alguna cosa amb els cinc semindfulness lesmuntanyesntits en lloc de fer cinc coses alhora. Es tracta de centrar-nos en nosaltres mateixos i d’aprendre a viure al moment present, ni en el passat ni en el futur: en l’ara. Preocupar-nos a l’excés ens dóna una falsa sensació de control però en realitat el que provoquem és un augment de l’ansietat que acaba perjudicant-nos. Amb el mindfulness, no obstant això, aprenem una nova manera de relacionar-nos en la vida. Per a això, necessitarem desfer-nos dels judicis anteriors i ser capaços veure les coses com a principiants, observar-les amb nous ulls. Sense antics judicis sobre nosaltres podrem acceptar les nostres emocions i comprendre’ns i estimar-nos a nosaltres mateixos.

Mindfulness significa parar, respirar, mirar a dins i ser conscients del que passa, sense jutjar si és bo o dolent, doncs encara que vam crear que el dolor, la tristesa, la ràbia o la por són emocions negatives, no ho són, sinó que són el símptoma que alguna cosa passa (com la tos en un refredat o el mal de ventre quan alguna cosa ens senti malament). Aquestes emocions formen part de la vida igual que ho fan altres més agradables, i ignorar-les o fugir d’elles solament ens servirà per afegir més llenya al foc o perllongar la situació que les provoca.

Amb la pràctica del mindfulness millorem la nostra concentració, la memòria, estem més tranquils, facilitem l’expressió d’emocions, podem alleujar el dolor crònic i resoldre o acceptar certes situacions pot resultar-nos més fàcil. Són múltiples els beneficis i vàries les àrees de la nostra vida quotidiana que pot millorar. No val la pena intentar-ho? Tu mateix notaràs la diferència.

Vine als nostres tallers de relaxació i mindfulness i comprova-ho. A la  Seu de Cocentaina. Centre Social Real Blanc Tots els dimarts de 12 a 13 hores. I a la seu del Cami d’Alcoi. C/ Sant Domènech, 8 (baix) tots els divendres d’11 a 12 hores. Telèfons de contacte: 96 554 50 53 / 625 81 76 85

Font: SOLC./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *