foradia cdturisme

Podem Alcoi debat si recolza a Guanyem Alcoi

Unes 80 persones van participar en l'Assemblea de Podem Alcoi. El grup de finances va proposar realitzar una inversió. Es van explicar els òrgans directius Estatals i els municipals. Es va plantejar la possibilitat que Podem Alcoi oferira el seu respatler a Guanyem Alcoi.

Unes 80 persones van participar en l’Assemblea de Podem Alcoi celebrada el dimecres 5 en el Centre Cultural Ovidi Montllor. En ella, després de llegir l’última acta i de recordar les normes de participació, es va procedir a la rendició de comptes per part de les comissions de Treball.

Es va informar del constant creixement del nombre de simpatitzants de Podem Alcoi en les xarxes socials, en contraposició amb l’estancament de les altres forces polítiques. El grup de treball de comunicació i difusió va recordar que pròximament eixiran al carrer amb taules informatives. A més, des del grup de continguts es va recordar que dimarts que ve, 11 de novembre, es realitzarà un debat obert en el local de la UNESCO sobre el nou Tractat de Comerç Transatlàntic, el qual es va definir com «un tractat entreles multinacionals d’EE.UU i les multinacionals d’Europa, que solament farà que perjudicar a la població».

DSC_0339

Per la seua banda, el grup de finances va proposar realitzar una inversió: una impressora de tòner que, donat la quotidiana despesa en fotocòpies, resultaria econòmicament positiva. La proposta es va aprovar per majoria absoluta.

Seguidament, es va recordar el calendari del procés d’elecció de candidats dels diferents òrgans de Podem, d’una banda, per al marc general i, per una altra, per al marc municipal. Procés en el qual tot interessat pot participar.

A continuació es va realitzar una síntesi explicativa de la plasmació del document organitzatiu aprovat per la majoria d’afiliats a Podem (aproximadament un 80%, més de 90.000 persones de tot l’Estat espanyol) en àmbit estatal així com municipal.

Es van explicar els òrgans directius Estatals i els municipals. Tot afiliat a Podem forma part de l’Assemblea Nacional, que és l’òrgan sobirà (sobre el qual recau el poder de determinar les decisions majors), la qual comprèn el Consell Ciutadà (l’encarregat d’executar les decisions preses per l’Assemblea General), la Comissió de Garanties (òrgan encarregat de resolució de conflictes i de supervisió general) i la Secretaria General (portaveu que s’ocupa de garantir el bon funcionament de l’assemblea). En el marc municipal, es reprodueix aquest mateix esquema però prescindint de la Comissió de Garanties.

Finalment, després de la lectura de la part del document polític aprovat en l’Assemblea General que explica per què els Cercles Podem locals no han de presentar-se als següents comicis municipals i per què seria convenient que recolzaren candidatures obertes ciutadanes, es va donar lloc a un debat.

En aquest, es va plantejar la possibilitat que Podem Alcoi oferisca el seu suport a Guanyem Alcoi. Però només en el cas que la nova plataforma complisca amb els principis i mètodes que preconitza, que, segons diversos membres Podem Alcoi, són molt similars als de Podem. Una vegada es constituïsca Guanyem Alcoi, haurà de presentar-se al Cercle i a l’assemblea Podem Alcoi perquè amb la votació de tots els inscrits es decidisca si es recolza o no la plataforma.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *