lasarga

Alerta Legionel·la

Per David Matarredona

david matarredona

David Matarredona./

Onze són els infectats ja pel nou brot legionel·la. Però no ha estat fins al vuitè cas quan la Conselleria de Sanitat ha hagut de per fi acceptar, després de les múltiples i innegables evidències, que es tractava d’un nou brot d’aquest bacteri que, com deia un afectat per la malaltia, s’ha empadronat a Alcoi.

Es creu que Alcoi, per la seva orografia i el seu clima, és una zona potencial per al desenvolupament d’aquest bacteri que ataca directament als pulmons. És per aquesta malaltia per la qual els alcoians vam estar fins al 2012 habituats a beure una aigua hiperclorada, és a dir, durant més de dotze anys bevent una aigua el nivell de clor agregat era molt superior a la mitjana per tal d’eradicar d’una vegada per totes l’ardu problema.

El nostre municipi ha registrat més de 15 brots des de l’inici del segle XXI i al voltant dels 400 perjudicats i altres tants morts. Si, Alcoi és la ciutat en la que més casos s’han registrat a tot Espanya. Amb el nou brot, se’ns torna a posar de nou la pell de gallina a tots els alcoians que recordem aquell setembre de 1999 on hi va haver 170 persones afectades i 7 morts.

Potser ara estigui en boca de tots la preocupació mundial de l’Ebola, però no hem d’oblidar que la legionel·la, encara que espanti menys, ha causat més morts a Espanya.

El tema és alarmant i torna a posar a la ciutat una vegada més especialment alarma. Esperem que en aquest nou brot, les autoritats actuïn com deuen per detectar i eliminar el focus del problema possible amb la major solvència possible per tal que els alcoians no haguem de reviure la nefasta gestió que s’ha dut a terme en altres ocasions al combatre l’epidèmia.

Font: David Matarredonda Gilabert , Responsable de Comunicación de UPyD Alcoy./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *