foradia subscriutegrat

Queda oberta la nova edició dels Pressupostos Participatius 2015

Enguany els ciutadans que se sumen al procés compten amb una partida de 400.000 euros per invertir als projectes que trien. Un total de cinc reunions veïnals als diferents barris compondran aquesta edició.

campanya_a32014_premsaEs posa en marxa una nova edició del programa de Pressupostos Participatius. Una iniciativa que es repeteix per segona vegada per facilitar l’accés dels ciutadans a la tria de decisions en la confecció dels Pressupostos Municipals mitjançant assemblees participatives. Cal recordar que aquestes reunions són obertes a tots els veïns i veïnes d’Alcoi. El projecte ha sigut presentat per la regidora de Participació Ciutadana, Estefania Blanes, i el tècnic d’aquest Departament municipal Roderic Ortiz. 

Enguany, el procés compta amb algunes novetats respecte a l’edició de l’any passat. La principal és que la quantia econòmica destinada a aquesta iniciativa passa a 400.000 euros, respecte als 250.000 euros de l’any passat, del Pressupost Municipal de 2015. La segona novetat serà la celebració d’una assemblea virtual, amb l’objectiu de permetre participar a aquells ciutadans que no tinguen disponibilitat d’assistir a cap de les cinc assemblees obertes que se celebren als diferents barris de la ciutat.

La primera activitat del programa tindrà lloc la pròxima setmana, dimecres 26 de novembre, a les 19 hores a l’Àgora. Aquesta primera reunió serà informativa i comptarà amb la presència de la pròpia regidora i de l’alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés. En ella, s’informarà als assistents sobre la situació econòmica de l’Ajuntament i s’explicarà la mecànica bàsica de tramitació del pressupost municipal. A més, s’oferirà una breu activitat formativa al voltant del Pressupost.

A partir del dia següent s’inicia la ronda de reunions veïnals als diferents barris. El calendari programat per aquesta edició és:

– Dijous 27 de novembre a les 19 hores al Club d’Amics de la Unesco de l’Eixample.
– Dilluns 1 de desembre a les 19’30 hores tindrà lloc al Centre Social de la Zona Nord.
– Dijous 4 de desembre a les 19’30 hores a l’Agencia de Lectura de l’Uxola.
– Dimarts 9 de desembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Silvestre.
– Dijous 11 de desembre a les 19 hores al Centre Parroquial de Batoi.

La regidora ha explicat que “el grup de treball que conformen els ciutadans que l’any passat van actuar com a delegats del procés van decidir que seria millor celebrar les assemblees a locals que no foren d’associacions veïnals, ja que pot haver-hi gent que es pense que les reunions són per als associats a les entitats. Volem que quede clar que les assemblees i reunions són obertes a tothom, i que com més gent participe i aporte projectes, més ric i positiu serà el procés per al conjunt de la ciutat”. Fins i tot, s’ha habilitat un correu electrònic per a que els ciutadans presenten les seues propostes: alcoiparticipa@alcoi.org

Tant la regidora com el tècnic subratllen que la previsió és que abans de Nadal se celebre la reunió entre els delegats que es trien a cada assemblea veïnal per a posar en comú els projectes més votats. D’aquesta forma els tècnics municipals podran estudiar el cost i la viabilitat de cada iniciativa. Finalment, en iniciar-se l’any, els projectes se sotmetran a votació dels ciutadans per decidir quins d’ells són inclosos al Pressupost Municipal 2015.

Projectes de 2014

Estefania Blanes també ha fet balanç dels projectes aprovats en la passada edició dels Pressupostos Participatius, indicant que tres de les iniciatives es troben ja avançades: la instal·lació d’aparells d’estalvi d’energia a dependències esportives, la delimitació de zones per a gossos i la urbanització de la zona de la Caseta Català. Mentre, el projecte d’arranjament de la zona del Partidor està a expenses de complementar el projecte de reurbanització del solar central i el Pla d’Eliminació de Barreres Arquitectòniques està pendent de les propostes d’empreses especialitzades.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *