foradia subscriutegrat

Ovidi Montllor ressona més que mai a Sueca

Per apropar- nos a la figura de l’Ovidi el divendres a les 19.30h també s'inaugurara l'exposició "L'Ovidi intemporal" amb obra de l'artista Antoni Miró a la Sala municipal d'exposicions Els Porxets-Espai Moret de Sueca.

ovidi sueca1

L’associació cultural La Xala i el Col·lectiu Reconstruint Fuster de Sueca han fet un homenatge a una de les personalitats cabdals de la cultura catalana i organitzaren una trobada on nombroses persones del món cultural valencià i reteren homenatge al cantant, actor, i escriptor.

Per apropar- nos a la figura de l’Ovidi el divendres a les 19.30h es va inaugurar l’exposició -L’Ovidi intemporal- amb obra de l’artista Antoni Miró a la Sala municipal d’exposicions Els Porxets-Espai Moret de Sueca. El  diumenge, el corral de la casa de Joan Fuster aplegarà l’homenatge al cantant sota el lema –L’Ovidi més que mai- on el popular cantautor valencià Ovidi Montllor va ressonar més que mai al corral de la casa Joan Fuster de Sueca, que es tornà a omplir de gom a gom.

D’aquesta manera, l’associació cultural La Xala i El col·lectiu Reconstruint Fuster de Sueca volen rendir homenatge al “cantant, a l’actor, a l’escriptor…però per damunt de tot, homenatgem el xiquet que anava a l’escola de Ribera, el que aprenia de Teresa, l’home que vestia la samarreta vermella, un home català d’Alcoi, esquerrà, que mai va trencar el pacte amb el poble treballador i que mai va renunciar a la seua identitat nacional”.

ovidi sueca

Els responsables de la iniciativa consideren totalment necessari i urgent fer actes com aquest,recordant, recuperant i honorant aquells que com Ovidi aportaren tant i ens encoratgen encara avui a no defallir mai”.

El col·lectiu Compromís d’Alcoi va estar el diumenge a Sueca representat pel seu regidor Paco Blay, el qual va felicitar els organitzadors per l’èxit d’un acte tan preparat i engrescador. Reproduïm la seua nota de premsa:

Amb motiu de la data del naixement de Joan Fuster, els col·lectius suecans “Reconstruint Fuster” i “La Xala” ho celebren cada any recordant personatges emblemàtics del redreçament nacional del País Valencià. Aquesta any la figura elegida ha estat Ovidi Montllor, baix el títol “Més que mai, l’Ovidi”, amb un conjunt d’actes molt lluït.

El primer ha estat el divendres 21 amb una exposició del pintor alcoià Antoni Miró, titulada “Ovidi intemporal”, en la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de Sueca coneguda com “Els Porxets”, antic teatret on es representaven les obres de Bernat i Baldoví.

L’acte central tingué lloc el diumenge 23 en el “corral” de l’antiga casa de Fuster, al carrer Sant Josep 10, reconvertit ara en una mena de “impluvium” romà,  espai cultural on periòdicament tenen lloc exposicions, concerts, xerrades i actes diversos. Un homenatge multitudinari –estava de gom a gom- on van participar, entre molts altres: Maria Isona, que parlà en nom del col·lectiu “Reconstruint Fuster”; l’escriptora Isabel-Clara Simó, la qual va manifestar la seua immensa alegria de veure com la gent jove canta de nou les cançons de l’Ovidi i mostra el seu compromís amb el País; l’historiador Antoni Furió, que va ver un parlament singular glossant cançons i poemes d’Ovidi; així com els cantants Pau Miquel -acompanyat pel virtuós del clarinet Kato-, Pep Gimeno “Botifarra”, Miquel Gil, Dani Miquel, Cesk Freixas, Remugats, i molts altres. Cadascun d’ells va interpretar amb l’estil propi, una cançó de l’Ovidi.

L’organització va delectar el públic assistent reproduint frases de Fuster en pantalla durant les “transicions” entre un intèrpret i altre, “sentències” sempre iròniques i de gran actualitat malgrat tenir moltes d’elles més de 50 anys des de la seua publicació. Un dinar de 140 comensals, va arrodonir la festa.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *