foradia ivace

‘Artistes d’exili i lluita’ exposició gràfica sobre memòria històrica a Cocentaina

S'ha presentat aquesta exposició que compta amb 106 obres de nombrosos artistes

Amb la present mostra volem recuperar la memòria històrica de l’art, recordar a aquells i aquelles artistes que van haver de marxar l’exili i també als que es van quedar i van lluitar contra la dictadura, denunciant les injustícies i comprometent-se amb els moviments del canvi i les llibertats: fins i tot, pagant amb presó per les seues idees. Artistes generosos que volien fer arribar l’Art al Poble, fent-lo assequible a través de l’obra gràfica“. Així és com es presenta esta nova exposició sobre memòria històrica que acull el Palau Comtal de Cocentaina, ‘Artistes d’exili i lluita’.

Es tracta d’una exposició organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina, amb col·laboració de l’Ajuntament de la localitat, que compta amb la col·lecció d’obres de Luis Ardevinez.

Són un total de 106 obres d’autors tan importants com: Joan Miró, Tapies, Alberti, Genovés, Ibarrola, Calduch, Yturralde, Guinovart o Antoni Miró entre molts altres.

Amb aquesta mostra d’obres gràfiques es confirma la voluntat del propietari per posar en debat la llibertat d’expressió, la democràcia i la memòria històrica.

A la inauguració que es va celebrar el dimecres 19 de febrer van assistir Sergi Giner, vicesecretari del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina, Luis Ardevinez, propietari de les obres, Carme Jorques, “Soco”, representant de la Comissió Cívica per la Memòria Històrica d’Alacant i Iñaki Pérez, Director General de Qualitat Democràtica de la Comunitat Valenciana.

A més a més, es va aprofitar l’ocasió per a anunciar futures accions com per exemple, que va a presentar-se al plenari de Cocentaina la petició perquè es lleven les plaques del franquisme que encara estan en alguns edificis. També es va anunciar que el divendres 28 s’inaugurarà el refugi que té accés pel Palau Comtal de Cocentaina.

El següent esdeveniment serà el dia 5 de març. Es tracta de la presentació del llibre “Un temps i un país” de Vicent Álvarez.

El dia 17 d’abril, l’exposició ‘Artistes d’exili i lluita’, s’inaugurarà en Muro, i en maig, faran també en Muro un homenatge a les víctimes del camp de concentració Mauthausen-Gusen.

I, per últim, es va anunciar una xerrada i exposició en maig a Cocentaina sobre la Revolta del Petroli.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *