foradia subscriutegrat

II Jornades Alimentació i Càncer

En aquesta ocasió, les jornades van comptar amb la col·laboració de la doctora Odile Fernández, autora del lliure "Alimentació anticáncer".

odile-fernandez

Odile Fernández./

Aquest passat cap de setmana, dies 28 i 29 de novembre, es van celebrar les II Jornades d’Alimentació i Càncer organitzades per la AECC d’Alcoy. El lloc de la trobada va ser l’Hotel AC d’Alcoi i com a novetat van comptar amb la col·laboració de la doctora Odile Fernández. La segona edició d’aquestes jornades van tindre tot tipus d’activitats i xerrades relacionades amb el càncer i la millor forma d’alimentació convenient per a sobreportar la malaltia.

El divendres 28 de novembre s’inaugurava l’edició a les 11h amb el taller “Alimentació responsable” a càrrec de Nuria Tormo Vila de “Macro Vital”. A continuació, a les 17h va tenir lloc la xerrada “L’agricultura ecològica cultiva…salut” a càrrec de Jordi Mira, gerent de la finca ecològica. A les 18h el taller “Com utilitzar les algues en la nostra cuina diària” a càrrec de Quique Giner de Sibarita Gourmet. I per a finalitzar el dia, a les 19:30h la xerrada “Prevenció de càncer a través de l’alimentació i estil de vida” a càrrec de Dña Pilar Mueblas, consultora macrobiótica. I el dissabte 29 de novembre a les 10’30h va ser la xerrada “Alimentació anticáncer” a càrrec de la Dra Odile Fernández, autora de “Les meues receptes anticàncer”.

Odile Fernández és mèdic de família i supervivent de càncer d’ovari estadi IV en 2010. La doctora compta amb un blog personal en el qual comparteix la seva pròpia experiència amb la malaltia i quines van ser les seves “receptes anticáncer” per a superar-ho. Tema sobre el tracta el seu llibre “Alimentació anticàncer” en el qual ofereix els coneixements més actualitzats i complets sobre la relació entre alimentació i càncer. Un llibre que sorgeix de la seua vivència i amb la voluntat de fer arribar a tothom els coneixements que ella mateixa va necessitar cercar i elaborar per a afrontar la seva malaltia.

Per segon any consecutiu, l’activitat va tindre una gran acollida amb un ple absolut de la sala. En aquesta ocasió, el xef de l’AC va preparar un ric menú anticàncer basant-se en les receptes del llibre de Odile Fernández, així que després de la xerrada els assistents van poder compartir un ric menjar.

jornades-alimentacio


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *