foradia subscriutegrat

Mesures al Centre com a zona prioritària de vianants

L'Ajuntament d'Alcoi posarà en marxa una sèrie de mesures per a convertir el nucli històric de la ciutat en una zona on els vianants tinguen la prioritat front als vehicles motoritzats. Un acord de veïns, comerciants i tots els partits polítics.

tràfic-centreLes mesures impulsades són fruït de la reunió entre els representants municipals, l’Associació de Veïns del Centre i l’Associació de Comerciants AlCentro, i que també va comptar amb la presència de tots els grups polítics del Consistori alcoià. En l’encontre, els veïns i comerciants van presentar un document amb diferents mesures consensuades per les dues parts per a aconseguir convertir el Centre de la ciutat en un barri més amable pels vianants i, per tant, més dinàmic i més atractiu.

Després de la presentació d’un projecte dels comerciants per a la peatonalització del Centre aquest estiu, el Govern municipal havia demanat un consens amb els veïns per portar endavant un tema important per la ciutat i que afecta a molta gent. Després de mesos de treball i reunions obertes, s’ha arribat a un acord de diferents punts que també va aconseguir que se sumaren tots els grups polítics, presents també a la reunió: els partits del Govern (PSOE i EU), Partit Popular, Compromís, així com els no adscrits.

Les mesures a aplicar en les pròximes setmanes seran, d’una banda, limitar de manera indefinida el límit de velocitat de tots aquells vehicles que accedeixen al centre de la ciutat a 20 quilòmetres per hora. Aquesta limitació vindrà marcada amb senyalització horitzontal als carrers implicats. D’altra banda, tots el caps de setmana a partir del 12 de desembre, el carrer Sant Llorenç veurà restringit el pas de vehicles a partir de les 17’30 hores del divendres, fins a les 24 hores del diumenge i només podran accedir al mateix els vehicles de veïns, l’autobús urbà i serveis d’emergències. La Regidoria de Mobilitat ja treballa per a què la senyalització acordada estiga col·locada als carrers del centre històric en breu.

A banda d’aquestes mesures, el document de consens també destaca l’adequació i senyalització de zones d’aparcament públiques, més presència policial i el condicionament dels solars.

La regidora de Comerç i Turisme, Maria Llopis, explica que “ha sigut un procés on hem intentat implicar al major nombre de gent possible. L’aposta pel Centre de la ciutat és una tema important i prioritari i, volem agrair també a tots: veïns, comerciants i polítics, la disponibilitat per a negociar i consensuar”. Llopis també aclareix que “no parlem de tancar a cal i canto el Centre de la nostra ciutat: parlem d’unes poques mesures per fer esta zona més amable a tots, mesures que anirem provant i millorant sense perjudici de canviar allò que no funcione”.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *