foradia mediambient

FEDAC demana millores en l’aparcament del centre d’Alcoi davant la peatonalització

Per a la Federació d'Empreses de l'Alcoià i El Comtat, és important que l'Ajuntament d'Alcoi pose en marxa accions informatives, bonificacions i descomptes per a promocionar l'aparcament de zones públiques i també l'ús de pàrquings privats

Des de la Federació d’Empreses de l’Alcoià i El Comtat (FEDAC), demanen a l’Ajuntament d’Alcoi que pose en marxa una sèrie de millores relacionades amb l’aparcament en el centre de la ciutat, davant la peatonalització que començarà el dilluns 29 de març.

En primer lloc, des de FEDAC demanen que es dissenye una senyalització clara i que estiga situada en llocs d’atenció visual per tal d’assenyalar les zones d’aparcament públiques repartides per aquest barri alcoià. La federació considera primordial que els conductors disposen d’informació exacta i amb una ruta tan directa com siga possible per tal d’arribar a aquests aparcaments públics. A més, demanen l’estudi i millora de la senyalística que existeix en les carreteres d’accés a Alcoi, ja que, segons FEDAC “és confusa”.

Pel que fa a la rotonda d’entrada de la autovia pel sud de la ciutat, el primer senyal que apareix és ‘Alcoi centre ciutat’, i segons indiquen els empresaris de les comarques, “condueix als vehicles directament a la zona del Viaducte, situant-los de ple en l’àrea que serà per a vianants, i no en l’accés de la Beniata, que distribueix el trànsit en totes les direccions possibles”.

Respecte a l’entrada nord d’Alcoi, la majoria de vehicles, molts d’ells camions “confusos davant les diferents opcions d’accés que no estan senyalitzades, acaben bloquejant el carrer València o el pont Rafael Terol, prop de Cotes Altes”, indica FEDAC.

A més, des de la federació proposen al consistori alcoià que col·labore amb el comerç local per a posar en marxa campanyes de bonificació econòmica per a promocionar l’ús de pàrquing privat. “La idea passa per l’emissió de vals de descompte amb les compres en els comerços del centre, canviables en els aparcaments privats. Una mesura que acostumaria a la ciutadania a utilitzar aquest servei i beneficiaria al sector terciari, castigat en les últimes dècades”.

Una altra de les propostes de FEDAC és que s’estudie fer promocions o bonificacions del transport urbà local i comarcal, i que es pose en marxa una sèrie d’accions informatives, bonificacions i descomptes per a promocionar l’aparcament de zones públiques i també l’ús de pàrquings privats.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *