foradia cdturisme

Obres de condicionament del talús del Barranquet de Soler

Al llarg d’aquesta setmana finalitzaran els treballs de neteja i condicionament del talús existent junt al Barranquet de Soler, entre els carrers Mossén Cirilo Tormo i Els Llençols.

obres-barranquetEs tracta d’una actuació de les regidories de Patrimoni i Medi Ambient d’una zona on creix la vegetació sense control i on els veïns havien denunciat els problemes que generava, que fins i tot ha arribat a provocar algun incendi perillós per les propietats adjuntes.

El pressupost destinat per aquesta intervenció és de 7.423,84 euros i ha consistit al desbrossament de la zona de canyís i la impermeabilització de la superfície amb una capa de ciment projectat, per acabar així definitivament amb la vegetació que generava els problemes. A més, s’evita el risc d’incendis que podien posar en perill tant els edificis d’aquesta àrea, com el propi Centre de Malalts Mentals que es construeix a la zona.

El regidor de Medi Ambient, Paco Agulló, indica que la idea d’aquesta actuació és “tractar d’acabar amb el canyís de la zona, que és un perill potencial d’incendis. Per això, hi haurà superfície de ciment per una banda, creant un perímetre de protecció per a les habitatges. En una segona fase, a la banda on no hi ha habitatges, el que farem serà col·locar una lona intentar minvar el creixement de les canyes, de cara a poder plantar a mitjà termini altres espècies”.

Per la seva banda, la regidora de Patrimoni, Lorena Zamorano, explica que “d’aquesta manera, amb la consolidació del talús gràcies a la capa de ciment, s’evitarà que any rere any s’haja de desbrossar el terreny, amb el cost que això implica anualment a les arques municipals. L’objectiu de l’actuació, doncs, és doble: d’una banda, evitar riscos i problemes; d’altra, estalviar el cost del desbrossament que cada any s’ha de portar a terme a càrrec dels serveis municipals. Creiem que per fi donem solució a una situació que els veïns i propietaris de la zona han denunciat durant anys, i que havia arribat a causar fins i tot temor entre els habitants en casos d’incendi al propi talús”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *