foradia subscriutegrat

Els horts ecològics en marxa

Ja han estat ocupats els de la finca Mascarella de Ferran mentre que s’ha celebrat el sorteig dels que queden lliures a Zona Nord. En marxa la nova fase dels horts socials ecològics.

horts ecologics alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi prestarà un servei d’assessorament als usuaris./ lesmuntanyes.com

Aquests dies s’ha posat en marxa la nova fase del projecte d’horts socials ecològics que porta a terme el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi. Des de fa uns dies els inquilins dels 22 nous horts habilitats a la finca Mascarella de Ferran (Vil.la Mari Luz), a esquenes de la Piscina Municipal José Trenzano, estan ja treballant en aquest espai. Alhora, els 13 que han quedat lliures a Zona Nord ja han estat adjudicats, després que aquesta mateixa setmana se celebrara al Saló de Plens de l’Ajuntament el sorteig entre els aspirants inscrits.

Els nous horts, com ja s’ha indicat, seran ocupats durant un període de quatre anys pels 13 agricultors, a més de Creu Roja, que van disposar dels primers horts de Zona Nord, mentre que la resta d’espais han estat adjudicats a diferents entitats socials i ambientals de la ciutat: Càritas, Radio Charly Alpha-27 Mgz i l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca.

Segons ha recordat el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “els usuaris dels horts ja estan treballant en aquest nou espai, on trobaran millors condicions i característiques: fàcil accés a aigua i proximitat al nucli urbà. Els usuaris disposaran de les seues parcel·les d’un espai per guardar les eines de treball i de dues zones comuns on poder interactuar amb la resta d’usuaris”.

Agulló ha subratllat que el Departament continuarà treballant per ampliar i millorar aquest projecte d’horts socials ecològics, i així seguir complint amb els objectius que persegueix la iniciativa: “Els horts socials tenen un ús social, ambiental i educatiu. L’objectiu és que es constituïsquen com un espai d’oci, relació, formació i abastiment d’aliments per als seus usuaris. Ací els usuaris podran realitzar el conreu de la terra sota el prisma ecològic i els centres educatius també disposen d’una infrastructura per a conèixer de primera mà l’activitat agrària. Són molts els centres escolars que ja han visitat els horts, i seguirem treballant per a millorar un projecte que compta ja amb 36 horts a disposició dels ciutadans i de les entitats socials”.

La propera setmana el Departament farà públics els resultats del sorteig, i els beneficiaris en breu podran fer-se càrrec de les seues parcel·les.

Font: Ajuntament Alcoi, Regidoria Medi Ambient.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *