foradia subscriutegrat

Guanyem Alcoi ja és una realitat

Davant aproximadament 110 persones, Guanyem Alcoi ha sigut formalment constituïda com a plataforma, amb l’objectiu de presentar-se a les pròximes eleccions municipals.

guanyem constitucio

L’acte de constitució ha sigut encetat per part de l’extreballadora de Canal 9, Reis Juan, la qual ha fet una emotiva presentació en la qual ha denunciat la situació de saqueig i manipulació que la societat està vivint. En aquest sentit ha reivindicat el treball col·lectiu de tots els ciutadans per tal de “construir un futur col·lectivament i netejar Alcoi de boniats. Alcoi és prou gran com per a fer tremolar la Comunitat Valenciana”.

A continuació, s’ha procedit a la projecció i visualització d’un vídeo que analitza la realitat alcoiana actual, assenyalant el seu passat com a potència industrial i invitant a construir un nou Alcoi entre tots. A més, el vídeo ha fet una recapitulació de les diferents lluites i plataformes, moltes de les quals ara conflueixen en Guanyem Alcoi, que durant els passats anys han estat als carrers d’Alcoi reivindicant els drets socials.

Els presents a la sala de l’escola industrial del Viaducte han parat atenció a la lectura del manifest Guanyem Alcoi que han realitzat els membres de la taula de moderació, el qual ha conclòs “si pots imaginar una nova ciutat, tens el poder de construir-la”.

El debat obert ha donat lloc a que diferents persones aportaren propostes, idees i opinions respecte al projecte municipalista. Entre elles, s’ha parlat de la plataforma com un catalitzador de treball col·lectiu i solidaritat: “Guanyem ja està aportant idees molt bones per a millorar la ciutat d’Alcoi, i Alcoi té capacitat econòmica suficient per a portar-les endavant; estaria bé que els alcoians que més tenen contribuïren al projecte”, ha assenyalat un dels presents.

També s’ha debatut entorn de l’adscripció de diferents partits polítics al projecte. Alguns presents han assenyalat en este sentit que la plataforma no ha de ser una confluència de sigles, sinó una confluència de ciutadans i veïns preocupats per la realitat alcoiana. Cosa en la qual la majoria dels presents han estat d’acord, matisant que eixa realitat no exclou que altres forces polítiques facen pública la seua adscripció al projecte, ja que per a fer-ho, han d’acceptar les regles de joc que imposa Guanyem.

A més, s’ha posat sobre la taula, que l’objectiu de Guanyem Alcoi ha de ser aconseguir l’alcaldia de l’ajuntament i, per això, Guanyem Alcoi ha de ser capaç d’obrir-se a tota la ciutadania. Alguns dels membres impulsors del projecte han matisat que l’objectiu, per a ells no és el de guanyar per guanyar, sinó el de transformar de veres la realitat i la forma de fer política i d’organitzar-se.

S’ha recordat que el projecte Guanyem no és exclusiu d’Alcoi sinó que és una iniciativa que està més avançada en altres ciutats, com ara Barcelona. Una iniciativa que d’alguna forma està “heretant les demandes que la societat va expressar en el moviment del 15M” i que el seu objectiu ha de ser també “empoderar a la ciutadania amb tal de fer front a la crisi-estafa que vivim”.

Quan un dels presents ha preguntat pel mètode de finançament del projecte, l’equip promotor ha contestat que no volen dependre de bancs ni entitats per a finançar-se; i per això, a l’hora de recaptar diners es recorre a la voluntat dels ciutadans.

A continuació, la totalitat dels presents ha votat sí a la constitució formal de la plataforma municipalista. Donant pas, així, a la lectura d’una proposta d’organització i treball Guanyem Alcoi per part de la taula de moderació, la qual ha invitat a tots els presents a participar en els diferents grups de treball constituïts.

Per a finalitzar, la moderadora ha conclòs l’acte amb una cita de Joan Fuster “la política que no fem nosaltres la faran contra nosaltres”.

Font: Rodrigo Paños./


Una resposta de Guanyem Alcoi ja és una realitat

  1. Marieta ha dit:

    No tot és la participació…i paraules boniques, s’ha d’establir mecanismes per a tot, reglamentacions, no és tan sols “ni fer política o te la fan”, hi ha fins que establir normes fins per comprar una llapissera… I tot açò seria bo per deixar de continuar nutrient-se de rumors….i per evitar que els amics naden en el “cuerno de l’abundància” (comunicació, obres, serveis, empreses…).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *