foradia subscriutegrat

Compromís celebra el II Sopar Estellés d’Alcoi

Amb esta segona edició del Sopar Estellés, gaudint d’una nit de música, poesia i bona companyia. A banda del recital poètic, també hi hagué alguna actuació musical: una soprano italiana, acompanyada de Moisés Olcina.

sopar estelles

Divendres 21 de novembre, al restaurant Savoy, tingué lloc la segona edició del Sopar Estellés a Alcoi, organitzat pel grup municipal de Compromís junt amb els escriptors Mercè Climent i Francesc Gisbert.

sopar estelles 2Ja fa uns anys que s’estené al País Valencià el fet d’organitzar festes en honor a Estellés, tot just imitant una tradició irlandesa que fa el mateix en honor al seu poeta nacional. Així, la festa Estellés consisteix a un bon menjar, ja siga dinar o sopar, amb productes de la terra i del poble, res estravagant, ambientat amb música del País i, sobretot, poesia. En este cas, la poesia és d’Estellés o dedicada a qui és considerat el poeta nacional valencià.

En esta segona edició alcoiana de la festa Estellés, el lloc triat tornà a ser el restaurant de l’hostal Savoy, on s’aplegaren mig centenar de persones per gaudir de música i poesia. L’acte fou presentat pels escriptors ja esmentats, Mercè i Francesc, qui començaren llegint algun fragment d’un poema o d’un text en honor al poeta de Burjassot.

A banda del recital poètic, també hi hagué alguna actuació musical: una soprano italiana, acompanyada de Moisés Olcina al saxo i Ausiàs Gisbert al violí interpretà dues peces d’òpera, una napolitana i l’altra russa. A més a més, estos dos músics també feren la seua aportació musical en honor al poeta i acompanyaren alguns dels lectors mentre recitaven poemes.

sopar estelles 1Entre els lectors hi hagué diferents personalitats com els regidors de Compromís per Alcoi, Anna Serrano, David Abad i Paco Blay; també recità l’actual alcalde de Muro, Rafa Climent, l’ex-regidor d’Esquerra Unida Jordi Tormo; els escriptors Francesc Gisbert, Juli Capilla, Mercè Climent i alguns conformants del llibre Nova Poesia Alcoiana. Poemes entre telers que assistiren a l’acte; entre molta altra gent.

Compromís per Alcoi, amb esta segona edició del Sopar Estellés, espera poder seguir gaudint d’una nit de música, poesia i bona companyia any rere any, en honor al poeta nacional i, sobretot, que cada any hi puga acudir més gent per passar una vetlada ben entretinguda.

Font: Yaiza Ferrer i Alonso


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *