foradia pressupostparticipatiualcoi

STEPV: Sindicat majoritari en el l’ensenyament públic

El Sindicat obté 152 delegats en ensenyament universitari i no universitari. En pública no universitària hem obtingut 94 delegats (21 més que en 2010), en universitats hem obtingut 58 delegats (7 més que fa quatre anys). En universitats, STEPV ha guanyat les eleccions en la UPV, amb 27 delegats (11 més).

eleccions-web-03STEPV s’ha convertit en el sindicat majoritari en el conjunt de l’ensenyament públic amb 152 delegats. En pública no universitària hem obtingut 94 delegats (21 més que en 2010), en universitats hem obtingut 58 delegats (7 més que fa quatre anys). En ambdós casos, STEPV ha estat l’únic sindicat que ha crescut en delegats, ja que la resta han perdut representació.

En universitats, STEPV ha guanyat les eleccions en la UPV, amb 27 delegats (11 més) i ha mantingut la representació en la resta d’universitats.

En pública no universitària aquests resultats avalen la línia d’actuació que ha dut el Sindicat aquests darrers quatre anys, amb un suport indiscutible que ens ha donat la majoria absoluta. Això ha de fer reflexionar la resta de sindicats, que han perdut molt de suport del professorat i molts delegats, i la Conselleria d’Educació.

En eixe sentit, caldrà revisar les polítiques de pactes i acords que han subscrit la resta de sindicats amb la Conselleria, especialment l’acord de professorat interí, que ocasionarà una nova onada de rebaremacions en les pròximes oposicions de 2015.

STEPV exercirà amb responsabilitat la gestió d’aquesta majoria absoluta en les meses de negociació per tal de restablir els drets i les condicions laborals del professorat retallades aquests darrers anys.

Pròximament es reuniran els òrgans sindicals per analitzar els resultats i convocarà el professorat per a continuar el treball des de la base per a marcar les polítiques, estratègies i línies de treball dels pròxims quatre anys.

Quadre representació en ensenyament públic (universitari i no universitari):

Sindicats Delegats Percentatge
STEPV 152 31,14%
CCOO 109 22,33%
UGT 82 16,80
CSIF 58 11,88%
SEP 29 5,94%
ANPE 16 3,27%
USO 2 0,40%
CGT 15 3,07%
UPV SINDICAL 15 3,07%
COL. DEF. PAS 4 0,80

STEPV obté majoria absoluta. El Sindicat guanya per vuitena vegada les eleccions sindicals en l’ensenyament públic

Aquest resultats confirmen que STEPV ha tornat a revalidar la majoria que ostenta des de les primeres eleccions sindicals de 1987. Ho ha fet amb una distància respecte del segon sindicat de 25 punts i amb una representativitat que supera amb escreix la majoria absoluta. Cal resenyar que s’han triat 8 delegats menys en tot el País Valencià per la disminució del cens.

El professorat valencià ha tornar a confiar en STEPV per a dur endavant la responsabilitat de representar-lo davant l’administració i exigir-li una actitud totalment diferent amb el professorat. Una actitud que s’ha de manifestar en la recuperació de drets i en el respecte a les treballadores i treballadors del sector docent. En eixe sentit, el professorat ha expressat el seu rebuig rotund als decrets Vela i Moragues i tots els acords que han suposat una pèrdua de drets, com ara l’acord de professorat interí, l’acord Moragues o el de sexennis, que han suposat un greu retrocés en les condicions laborals del professorat valencià.

D’altra banda, STEPV ha augmentat la representativitat notablement, amb un 20% més a Alacant, un 12% a València i un 11% a Castelló.

Cal destacar, però, que la participació ha baixat més de vint punts respecte de la de 2010, que va ser de les més altes de l’estat. La responsabilitat d’aquesta davallada ha de recaure sobre la Conselleria i aquells sindicats que s’han oposat a establir mecanismes que afavoriren la participació, com la possibilitat de votar en cada centre (com fa quatre anys), o amb una regulació del temps de votació que no interferira en la vida dels centres.

Els responsables d’aquesta davallada hauran de treure conclusions sobre la seua actuació. No obstant això, STEPV tendirà ponts amb la resta de sindicats per recomposar una actuació sindical unitària que mai hauria d’haver desaparegut. La nostra majoria absoluta serà una garantia d’entendiment sindical.

Ara s’imposa que Conselleria d’Educació óbriga una nova etapa on es puguen sumar la legitimitat política i la sindical en benefici de l’educació i del professorat sobre la base d’escoltar la veu del professorat valencià, de la seua legítima representació i de restituir tot allò que s’ha perdut per unes polítiques antivalencianes, antisocials i antieducatives. STEPV felicita a tot el professorat valencià per la seua participació i agraeix el suport i la confiança rebudes novament.

Consulta els Resultats electorals

Font: STEPV./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *