foradia subscriutegrat

David González: “La gratuïtat de l’autopista és un dret guanyat i pagat”

Al darrer reportatge centrat en l'alliberament de l'AP-7 parlem amb l'alcalde d'Oliva, que reflexiona sobre el canvi fonamental de mobilitat que ha suposat per a La Safor

Què opinen els diferents alcaldes dels municipis afectats per la gratuïtat de l’AP-7? Rescatem les seues opinions, abocades a la nostra darrera edició quinzenal impresa.

El cas d’Oliva: un canvi de mobilitat en La Safor

Si hi ha un Ajuntament que ha estat capdavanter en la defensa de l’alliberament de l’AP-7, aquest ha estat el d’Oliva. Així ho ha encarnat el seu alcalde, David González, bel·ligerant representant de Compromís al govern municipal de coalició.

La gratuïtat de l’autopista arriba amb prou retràs…però ha arribat“. González recorda que ja s’han fet “tres pròrrogues” pel que és un dret “guanyat i pagat”. “Es tracta de fer justícia històrica a Oliva i les comarques centrals valencianes en general“. Per a l’alcalde nacionalista, hi ha diversos arguments. “El primer, i tal volta el principal, que veïns i empreses deixaran de suportar eixe pagament -10 euros pel viatge a Alacant, uns 7 a València-, més que amortitzat“.

També remarca l’augment a nivell de “competitivitat” que suposarà per les empreses que porten productes per carretera. “A més a més, l’alliberament de l’AP-7 significarà part de la solució a la congestió actual de la carretera nacional 332“, que travessa la localitat. “Les obres de la connexió sud són imminents. Això suposarà una nova eixida, a banda de la nord, de l’autopista, ja que actuarà a mode de circumval·lació“.

Un fet destacat tenint en compte que 20.000 vehicles travessen Oliva diàriament, el 18% de càrrega pesada, 35.000 en estiu, assegura l’alcalde. “Es tracta d’un canvi de mobilitat arreu de La Safor després d’haver estat patint aquest greuge comparatiu respecte a altres municipis de l’estat espanyol“.

Font: Marta Gisbert./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *