foradia subscriutegrat

Els treballadors de sanitat reivindiquen recursos i condicions per a millorar la qualitat del servei

• Augmentar el nombre de metges i poder dedicar 10 minuts a cada pacient, amb un màxim de 28 pacients al dia per metge • Es tracta de “poder prestar una atenció de qualitat, en la que tinguem temps per atendre dignament a cada pacient”.

El personal de sanitat està duent a terme reivindicacions per tal de millorar la seua atenció als pacients. Segons comuniquen, els treballadors estan saturats de treball, la qual cosa afecta negativament a la qualitat del necessari servei que ofereixen a la societat.

Per això, tots els centres de salut estan celebrant una jornada de reivindicació, que consisteix en uns minuts de vaga al matí i uns altres a la vesprada. Minuts que aprofiten per a eixir al carrer i visibilitzar les seues reivindicacions. Es tracta de “poder prestar una atenció de qualitat, en la que tinguem temps per atendre dignament a cada pacient”.

Concretament, demanen a la conselleria de Sanitat poder dedicar 10 minuts a cada pacient, amb un màxim de 28 pacients al dia per metge. I és que la mitjana d’infermeres per habitants a Espanya és molt més baixa que l’europea: mentre que en Europa són 8’8 per cada mil habitants, en Espanya són 5’3.

Per això, consideren necessari també augmentar el nombre de metges i que no hagen d’eixir de les consultes per a atendre les urgències del SAMU. Mesures que ajudarien al fet que els metges puguen treballar sense presses i que els pacients no hagen d’esperar.

El sindicat SATSE està arreplegant suports entre la població, amb molt bona resposta, per tal de presentar una Iniciativa Legislativa Popular al Congrés de Diputats. L’objectiu és que es configure una Llei de Seguretat del pacient donant resposta a aquestes necessitats.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *